Opwindend.Net
Datum: 11-10-2017
Stemmen: 39x
Cijfer: 8.8
Gelezen: 8582x
Lengte: Lang
Tijdmachine - 3
Door Zorro - Mijn Profiel Pagina

Ik was weer op reis gestuurd. Sabine ging niet meer mee. Ze had nog heel veel data die we verzameld hadden te verwerken van haar eerste twee tijdreizen.

Toen ik me bewust was van plaats waar ik terecht was gekomen, schrok ik van de omgeving. Dit was New York ze noemde het ook wel de big Apple. Gen revolutie deze keer. Ze hadden pas een nieuwe leider gekozen.
Het land had zoveel invloed op de wereld dat hij ook de belangrijkste man op de wereld werd genoemd.
Toen ik om me heen keek begreep ik het niet zo goed, toen ik de stad met zijn verkende.
De lucht was niet te harden. Wat een verschil met de tijd waar ik uit kwam en de plaatsen die ik in het verre verleden had bezocht.. Ze gebuikte hier nog een fossiele brandstof om zich mee voort te bewegen. En het raasde maar door. Gelukkig dat ze gekleurde lichten hadden die nog een beetje orde schepten in de wirwar van de voertuigen die met grote snelheid rond raasde.
Ook onder de grond hadden ze tunnels met buizen waardoor ze massa’s mensen vervoerden. Nu begreep ik waar ze voor dienden. We hadden wel eens van die stelsels ontdekt en ons afgevraagd waarvoor ze dienden.

Ik begaf me tussen de mensenmassa. De gemiddelde mens hier, was zo te zien goed aan gewicht.
Ze zagen er uit of ze zeer welvarend waren, maar in de praktijk had dir een heel andere reden. Ik had in een rapport van eerdere reizen gelezen dat ze, omdat ze met zoveel waren, hun voedsel manipuleerde om aan de hoeveelheid te komen zodat iedereen te eten had. De voedsel schaarste begon in deze tijd, zijn kop al op te steken. Ik had gelukkig voldoende medicijnen mee gekregen om mijn maag die niet aan dit soort voedsel gewend was, te beschermen.
Mijn eerste prioriteit was om een onderkomen te zoeken. Bescherming tegen zure regen was een must.
Het milieu was al zover aangetast dat het niet raadzaam was om buiten te zijn als het regende.
Ik moest naar een gebouw waar hotel op stond. Daar konden ze me helpen aan een voorlopig onderkomen.
Betalen moest ik met een plastic kaart. Onze technici hadden er één voor me na gemaakt volkomen legaal.
Als het niet zou werken kon ik altijd gebruik maken van het papier dat ze geld noemden. Dat hadden ze ook perfect nagemaakt.
Ik hield een gele auto aan om me te laten vervoeren naar zo’n gebouw. De kaart werkte. Dat was al een zorg minder. Toen ik in het hotel was, werd ik beleeft geholpen door een mooi meisje die nog wel een kamer had op de vijf en veertigste verdieping van het gebouw. Hier in deze stad moesten ze wel wegens ruimte gebrek in de hoogste bouwen wilde ze iedereen van woonruimte kunnen voorzien.
Ver boven de grond met nog een heleboel verdiepingen boven me. De lift legde de afstand naar boven, in een voor die tijd, een behoorlijke snelheid af. De kamer was voorzien van een koelsysteem en een bed met badkamer. Meer was er niet. Het beeldscherm wat ze tv noemden stond al aan toen ik de kamer binnen kwam.

Ik zag op het nieuws dat de hele dag werd uitgezonden dat de nieuwe leider van het land ruzie zocht met een heleboel andere landen. Ik wist uit onze geschiedenis boeken dat hij degene was die door zijn onverantwoorde besluiten bijna en eind aan de mensheid had gemaakt. En alleen vanwege die groene papiertjes die ze dollars noemden.

Ik keek in het koelkasje en nam er een blikje uit waar coca cola op stond. Een zoet volksdrankje vol met suiker.
Ik werd afgeraden om de kleine glazen flesjes leeg te drinken. Dat was puur vergif vertelden mijn instructeurs en je werd er alleen maar door heel erg wazig en duizelig van. Ze gebruikte in deze tijd wel meer middelen die hallucinerend werkten om aan de realiteit te ontsnappen hadden ze verteld. Middelen waar je niet meer zonder kon als je er eenmaal aan begon. En mensen deden er alles voor om in die roes te komen. Daar zou ik al snel achterkomen.

Nadat ik wat uit gerust was verliet ik het hotel. Ik wilde op mijn expeditie onderzoeken wat mensen hier in het dagelijks leven deden om te overleven.
Toen ik straat liep werd ik aan geklampt door een broodmager meisje die me bijna in paniek aansprak. “meneer, meneer, mag ik U pijpen voor 20 dollar?” Ze keek angstvallig rond met een paar holle ogen rond toen ze me die vraag stelde. De vertaal unit die ik in mijn oor verborgen had legde me uit wat ze bedoelde. Ze wilde tegen betaling aan mijn penis zuigen. Ik liet haar en liep weg. Jammer voor haar maar ik had geen interesse in haar manier van geld verdienen.

Mijn oog viel op een gevel waar op de ruit stond geschreven massage salon. Het was een huis waar je tegen betaling van een klein bedrag je spieren kon laten verzorgen. Geen slecht idee. Er zat een nadeel aan de manier van reizen met die machine. Het was erg slecht voor mijn lichaam. Ik ging naar binnen en zag een meisje van aziatische afkomst achter de balie staan die me vriendelijk te woord stond. Wilt U de complete behandeling meneer.” Vroeg ze met een licht accent. Ik vertelde haar dat het goed was. het geld op mijn plastic kaart was ongelimiteerd dus op een bedrag hoefde ik niet te kijken. Ze sloot de winkel af en nam me mee naar achteren. Er was een felverlichte ruimte waar een tafel stond. Ik moest me helemaal uit kleden en op de tafel gaan liggen. Het meisje goot zwijgzaam een warme olie op mijn rug en begon met haar kleine handjes mijn lijf te masseren. Ik voelde toen pas hoe moe ik eigenlijk was. Het was heerlijk wat ze deed. Mijn billen kregen ook een uitgebreide massage ze sloeg mijn intieme delen niet over. Ze masseerde zelfs mijn anus wat me een behoorlijke erectie bezorgde.
Toe het tijd werd dat ik me om moest draaien kek ze me glimlachend aan. Ze nam mijn stijve in haar hand en vroeg of ik me misschien meer op mijn gemak zou voelen als zij zich ook uit zou kleden.
Ik zei dat, dat wellicht een goed idee zou zijn. Ze knoopte haar witte jasje open en ik zag haar tengere naakte lichaam. “Ik heet Chen,” vertelde ze terwijl ze mijn erectie weer in haar hand nam.
Het meisje besteedde niet zoveel aandacht meer aan de rest van mijn lichaam. “U heeft een mooie dikke penis meneer,”lachte ze. “Mag ik ook aan jou zitten?” vroeg ik. “Laat mij jou eens even masseren,” zei ik. Ze keek me verbaasd aan en vertelde dat niet de gewoonte was, maar voor extra geld wilde ze wel een uitzondering maken. Ik ging gelijk akkoord. Het meisje zag er bijzonder mooi uit. Ze was goed glad geschoren tussen haar benen. Ik goot wat olie op haar buik en verspreidde het langzaam over har lichaam. Ik zag haar tepels op haar kleine borsten al snel verharden. Ze spreidde haar benen om haar kutje ook te laten masseren. Ze kreunde zacht toen ik mijn hand op haar gleufje legde. “lekker?” vroeg ik. Ze knikte en sloot haar ogen om optimaal te genieten van mijn strelingen. Ik duwde een vinger in haar spleetje en met mijn andere stimuleerde ik haar bijna onzichtbare clitoris. Mijn vinger gleed steeds makkelijker door het vocht dat ze produceerde in en uit haar lichaam. Ze hijgde steeds sneller en duwde haar heupen omhoog. Het meisje raakte steeds meer opgewonden en uiteindelijk slaakte ze een kreet toen ze klaarkwam. Toen ik mijn vinger uit haar spleetje trok, spoot er een geringe hoeveelheid heldere vloeistof uit haar spleetje. Ze glimlachte verlegen toen ze van haar orgasme bekomen was en keek naar mijn stijve. “Kom eens voor me staan Chen, en leun eens voor over, leg je boven lichaam maar op de tafel.

Toen ze gewillig deed wat haar gezegd was, hield ik mijn pik vast en duwde hem tegen haar schaamlipjes.
Ik wreef even me mijn eikel over haar gleufje en met mijn andere hand liefkoosde ik haar licht getinte zachte billetjes. Ik was diep onder de indruk van het mooie slanke kleine lichaam van het meisje.
Voorzichtig duwde ik mijn gezwollen eikel in haar spleetje. Chen hield zich goed vast aan de tafel.
Ik perste mijn dikke lul in haar kutje en begon rustig in haar te bewegen. Haar nauwe kutje sloot asl een handschoen rond mjn paal die ik diep in haar stootte. Iedere keer als ik mijn lul diep in haar plantte kreunde Chen even. “Oooh jaah meneer. Duw hem er even in en laat hem dan zitten, ik wil hem even diep in me voelen als hij niet beweegt. Toen ik mijn erectie tot mijn ballen in haar had zitten deed ik wat ze vroeg.
Nu voelde ik dat het meisje nog meer talenten had. Ze begon mijn pik met haar kutspiertjes te masseren.
Ik trok haar kleine billen uit elkaar en duwde mijn duim in haar kontgaatje.hierdoor voelde ik mijn lul nog beter in har kutje zitten. Chen kreunde hard toen ze voelde dat ik dat deed. “Oooooh nu bewegen meneer!” riep ze. Ze ontspande en lag als een slappe pop over de tafel. “Ai ai ai! hijgde ze toen ik haar harder begon te neuken. Ik voelde met mijn duim mijn lul in haar nauwe kut bewegen. Het duurde niet lang voor ik klaar kwam in het meisje. Met een schreeuw spoot ik mijn zaad diep in haar buikje…

X x x x x

Ik verliet de salon en begaf me weer op straat tussen de massa mensen die achter elkaar over het brede trottoir liep. Ze leken allemaal haast te hebben en keken op nog om. Ik vroeg me af wat er nog meer in deze stad te zien zou zijn. Wat zouden deze mensen doen om te ontspannen vroeg ik me af. Ik keek in een papieren folder die ik uit het hotel had meegenomen. er zat ook een plattegrond bij van de stad en te midden van een stratenplan was er een groene plek op afgebeeld. Zo te zien was ik er niet ver vandaag. Mijn tracer leidde me er naartoe en ik leip het park in dat een behoorlijk afmeting had. Hier was het minder druk. Ik kocht bij een man die voedsel verkocht een broodje zoals ze dat noemde. Het had een verschrikkelijke smaak, maar het leverde mij wat energie. Het was een aanvulling op d voedsel pillen die ik altijd bij me had.

Toen ik in he park was zag ik twee mannen hand in hand lopen. Ze leken zich nergens wat van aan te trekken wat betreft de fatsoensnormen die deze maatschappij had. Ik wist dat uit de informatie die ik had gekregen over deze tijd dat dit soort gedrag niet was toegestaan. Misschien dat dit de reden was dat ze zich in dit park bevonden.
Ik richtte onopvallend mijn scanner op de twee mensen en zag dat ze allebei een versnelde hartslag hadden.
Ze waren duidelijk opgewonden zo te zien. Ik volgde ze op afstand en zag dat ze zich afzonderde door in de struiken te gaan staan. Één van hun deed zijn gulp open en trok zijn penis te voorschijn. Ik zijn zware pik schokken van verlangen om aan geraakt te worden. Hij zie iets tegen zijn partner wat ik niet kon verstaan, maar de man ging op zijn knieën voor hem zitten. Hij kuste en liefkoosde het geslacht van de andere man die kreunend voor hem stond. Hij streelde het gezicht van de man die zijn pik aflikte en in zijn mond nam. De man die rechtop stond knoopte nu zijn broek open en de andere trok hem naar beneden en glimlachte naar hem. Hij nam de eikel waar een sliertje voorvocht aan hing in zijn mond en begon hem af te zuigen terwijl hij met één hand zijn billen streelde, met de andere masseerde hij zachtjes de ballen van de kreunende man die voor hem stond.
Ik zag de man plotseling krampachtig bewegen en het leek of hij even verstarde. Hij gaf een schreeuw en de man met de penis in zijn mond zag ik slikkende bewegingen maken. De staande man spoot zijn sperma diep in de keel van de knielende man.

Ik vervolgde mijn weg. Ze hadden hier vreemde gewoontes. Alles leek om seks te gaan. En verbergen deden ze het niet zo te zien. Losbandig gedrag was hier blikbaar aan de orde an de dag. Ik begaf me weer tussen de gebouwen. De drukte was nog niet minder geworden. Begeleid door een orkest van toeterende auto’s en sirene’s stortte ik me weer in de mensenmassa die zich te voet verplaatste met een voor mij onbekende bestemming.

X x x x x

Ik had wel genoeg gezien van deze metropool en verplaatste me met een vliegtuig naar een ander deel van het land. Meer naar het zuiden waar het klimaat ook als het niet werd geteisterd door een orkaan een stuk aangenamer was.
Ik was wel benieuwd hoe de mensen zich onder deze omstandigheden gedroegen.
Er was een stad waar ze zich ontspanden door te proberen om door risico’s te nemen hun geld op een makkelijke manier te vermeerderen. Ze liepen wel de grote kans dat ze alles zouden verliezen, maar als ze wat wonnen gaf ze dat blijkbaar een heel gelukkig gevoel, en het leek erop dat de meeste die heel veel van het betaalmiddel bezaten er niet zoveel om gaven om hun bezit op zo’n snelle manier te verliezen.
De hotels waren heel wat luxer dan in de plaats waar ik vandaan kwam. En de service hier leek eindeloos.
Er werden kosten noch moeite gespaard om het de bezoeker naar de zin te maken. Als hij maar zou proberen om zijn geld kwijt te raken, en daar hoefde je, je niet ver voor te verplaatsen. Overal stond wel een machine waar je kon proberen om een kans te wagen.

Ik had al snel in de gaten hoe ik er wat uit moest halen. Mijn scanner berekende hoe lang en bij welke kast ik moest zijn om enige winst te boeken. Binnen een half uur was ik opvallend rjik geworden. Toen ik de winst had geïncasseerd stopte ik ermee omdat ik zag dat er nu extra aandacht aan mijn gedrag werd besteed.

Er was een heel groot bad waar mannen en vrouwen schamel gekleed omheen zaten. Af en toe sprong er iemand in om wat verkoeling te zoeken. Anderen lagen te nippen aan een gekleurde drankjes die versierd waren met papieren prullen.
De vrouwen besteedde hier zo te zien veel aandacht aan hun lichaam. Er waren er die er overdreven opgepimpt uit zagen waarvan de lichaamsdelen niet echt waren. Vooral de borsten leken hier een onderdeel dat veelvuldig vergroot was met één of ander substantie.
Er kwam een vrouw naast me zitten die zich in begon te smeren met een crème die haar huid moest beschermen tegen de priemende zonnestralen. De ozonlaag in deze tijd was zo goed als opgelost waardoor het niet ongevaarlijk was om jezelf zonder bescherming lange tijd bloot te stellen en het fel schijnende hemellichaam. Ondanks dat namen ze zich toch het risico om er lange tijd in te zitten. Het leek hun te ontspannen.

Ze keek me aan en glimlachte. “zou U zo vriendelijk willen zijn om mijn rug in te smeren,” vroeg ze.
Ik pakte de tube crème en voldeed aan haar verzoek. “Mmm U heeft heerlijke zachte handen. Wat doet U voor beroep?” vroeg ze geïnteresseerd. Ik moest even nadenken en vertelde haar dat ik onderzoeker was. ik had niet gelogen. Ik deed niks anders. “En U?” ze lachte weer en vertelde dat ze hier regelmatig kwam omdat ze niets anders had te doen. “Mijn man heeft zoveel geld dat hij er geen raad mee weet. Hij zit nu in het casino.”
Ze nam een slokje van haar drankje en keek verveeld voor zich uit. Toen ik klaar was met het insmeren van haar rug, gaf ik haar de tube terug en ging ook weer zitten.
Ze ontspande en zei niets meer tegen me. Ik zag haar regelmatig met haar onderlichaam bewegen en hoorde een zacht gezoem. De vrouw kon af en toe een klein bijna onhoorbaar kreuntje niet onder drukken. Ze legde haar hand op haar onderbuik en drukte er zachtjes op. “bent U wel in orde,” vroeg ik wat ongerust. Ze knikte en nam een klein apparaatje in haar hand en drukte op ‘off ’
Het gezoem hield op en ze ontspande haar benen. Ik vroeg me af wat er met har gebeurd was en waar dat kastje dat ze weer op borg voor was. “Het was heerlijk,” zei ze. “die dingen werken fantastisch! Wil je zien wat ik bedoel?” ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en volgde haar. Ze nam me mee naar haar hotelkamer. Ze deed een kaartje op de deur waarop stond dat ze niet gestoord wilde worden en toen we binnen waren trok ze zonder enige schaamte haar broekje uit.
Ik zag dat ze haar schaamhaar mooi verzorgd had. Er liep een dun streepje haar over haar venusheuvel en voor de rest was er geen haartje op haar intieme delen te bespeuren. Er stak en klein draadje van tussen haar schaamlippen. Ze nodigde me uit om er zachtjes aan te trekken. Ze spreidde haar benen en toen ik aan het touwtje trok weken de lipjes van haar vagina uit en tot er een eivormig plastic ding uit kwam. Ze kreunde zacht en perste zelf het apparaatje er uit floepte. Ze lachte naar me. “Omdat mijn man me niet goed kan bevredigen gebruik ik dit regelmatig,” zei ze. Ik keek naar haar kut die een beetje glom van het vocht dat er uit kwam. Het wond me bijzonder op om de knappe vrouw daar lustvol en schaamteloos met haar benen wijd te zien zitten zo vlak voor me. Haar kut zag er goed ontwikkeld uit. Haar klit was goed zichtbaar en ik hield me niet in om haar het plezier te gunnen om nog een keer klaar te komen maar dan op een andere manier, en ik zag aan de manier waarop ze naar me keek dat ze nog niet genoeg had gehad. Ongevraagd likte ik haar schaamlippen waardoor ze luid kreunde.
Ze zette haar voeten naast zich op de bank ten teken dat ik mijn gang mocht gaan. Ze smaakte verrukkelijk en haar kut verspreidde een opwindend geur.
“Jaah lik me,” kreunde ze. “lik me met je tong. Dat vind ik zo geil!!” haar vocht stroomde uit haar spleet en ik drukte mijn gezicht tegen haar warme zachte, vol lust gevulde kut. Vol overgave likte ik de vrouw. Ik duwde mijn tong zo diep mogelijk tussen haar gezwollen schaamlippen. Ze begon steeds harder te kreunen en toen ik zachtjes op haar harde klitores beet kwam ze schokkend in mijn gezicht klaar.

“Kom kleed je uit,” hijgde ze. “Neuk me,” was het enigste wat ze zei. Ze hielp me uit mijn broek en toen mijn pik zag kon ze het toch niet laten om hem even in haar mond te nemen. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Ze verzwolg hem bijna. De vrouw verstond de kunst om mijn lul die toch niet echt klein was, helemaal tot mijn ballen in haar mond te nemen. Ik kon duielijk voelen dat mijn eikel diep in haar keel kwam te zitten. Ze begon haar hoofe op en neer te bewegen en kneep in mijn balzak. Toen ik haar waarschuwde dat ik bijna kwam liet ze me los en keek me glimlachend aan. “Ik ben blij dat je het zegt, omdat ik je zaad in me wil hebben. Zo diep mogelijk!”

Ze ging op het bed liggen en ik vleide me bovenop haar. Ik kuste haar borsten en likte haar tepels. Mijn pik vond vanzelf de weg en ik duwde mijn lul langzaam in haar kut. Ze zette haar nagels in mijn rug en kreunde dat ze het heerlijk vond dat ik het rustig met haar deed. Ze genoot nu ik haar met de volle lengte van mijn pik in haar gleuf begon te bewegen. We kusten elkaar en ik mocht wat sneller bewegen. Ik liet het helemaal aan haar over. Ze sloeg haar benen om me heen en klemde ze rond mijn heupen. Ze maakte een handige draai en kwam bovenop me te zitten. Nu begon zij op me te bewegen. Met haar ogen dicht genoot ze van mijn stijve pik die ze diep in haar kut voelde. Ze leit zich voorover op me vallen en zei dat ik niet mocht bewegen. Nu waren de rollen omgedraaid, en lag ze boven op me te bewegen. Door de beweging die ze maakte schuurde ze met haar klit over mij schaambeen, net zolang tot ze bijna gillend klaarkwam.

Ze lag op me uit te hijgen en ik streelde haar billen tot ze een beetje overeind kwam om me ruimte te geven zodat ik mijn pik in haar kon stoten. Op volle kracht dreef ik mijn pik helemaal in haar kut. Om zelf mijn zaad diep in haar kut te lozen…

Het was weer een leerzame reis geweest, interessant genoeg om hier nog een tijdje langer te blijven. Maar dan wel in een ander deel van de wereld.

Bezoek ook eens mijn profiel pagina om meer over mij te weten te komen, een overzicht te zien van mijn al mijn verhalen of om een berichtje voor me achter te laten! Ook kun je je hier aanmelden om direct een mailtje te ontvangen als ik een nieuw verhaal heb geplaatst!
Schrijf Een Reactie
Lees Reacties (1)
DE 15 NIEUWSTE "Fantasy" VERHALEN
:: Central Perk JobDoor: Bartzone
Gelezen: 2101x
Reacties: 1
Lengte: Lang
Tags:
18-06
6.1
:: Een Fotoshoot Wordt... - 2Door: Peter1948
Gelezen: 2651x
Reacties: 1
Lengte: Lang
Tags: Fantasy, Incest, Watersport
11-06
8.8
:: Mind Fucker - 5Door: Zazie Yazhie
Gelezen: 3761x
Reacties: 3
Lengte: Lang
Tags:
08-06
8.7
:: Een Fotoshoot Wordt... - 1Door: Peter1948
Gelezen: 7588x
Reacties: 7
Lengte: Lang
Tags: Fotoshoot, Hard, Zonder Gêne
05-06
8.7
:: High Class 24 Karaats - 2Door: Sarah
Gelezen: 3725x
Reacties: 5
Lengte: Lang
Tags: Shemale, Lesbisch
04-06
9.2
:: Mind Fucker - 4Door: Zazie Yazhie
Gelezen: 5373x
Reacties: 1
Lengte: Lang
Tags:
28-05
9.0
:: High Class 24 Karaats - 1Door: Sarah
Gelezen: 7478x
Reacties: 7
Lengte: Zeer Lang
Tags: Harem, Lesbisch, Shemale
25-05
9.2
:: Mind Fucker - 3Door: Zazie Yazhie
Gelezen: 6774x
Reacties: 2
Lengte: Lang
Tags:
22-05
8.7
:: Mind Fucker - 2Door: Zazie Yazhie
Gelezen: 8070x
Reacties: 2
Lengte: Lang
Tags:
20-05
8.9
:: Mind Fucker - 1Door: Zazie Yazhie
Gelezen: 8699x
Reacties: 4
Lengte: Lang
Tags:
18-05
9.0
:: Pokémon PrijzengeldDoor: Emiel
Gelezen: 6476x
Reacties: 9
Lengte: Gemiddeld
Tags:
03-05
8.0
:: Het Is Een Wonder!Door: Emiel
Gelezen: 8504x
Reacties: 6
Lengte: Lang
Tags: Lesbisch, 69, Fantasy
01-05
8.1
:: Honderd Jaar In De ToekomstDoor: Jenny
Gelezen: 8250x
Reacties: 5
Lengte: Gemiddeld
Tags: Liefdesmachine, Masturbatierobot, Robot, Hetero, Homo, Bi-sexueel, Aftrekken, Fictie, Haar
31-03
7.1
:: Een Penis Om U Tegen Te ZeggenDoor: James
Gelezen: 9867x
Reacties: 1
Lengte: Gemiddeld
Tags: Groot, Bizar, Grappig, Humor, Penis, Masturberen
21-03
7.2
:: ChantageDoor: Aaron
Gelezen: 13603x
Reacties: 2
Lengte: Gemiddeld
Tags: Chantage, Extreem, Fantasie
08-03
8.0
Algemene Voorwaarden -  Contact -  FAQ -  Inloggen -  RSS Feeds -  Webmasters
Opwindend.Net Mobiel -  Opwindend.Net Webcams -  Opwindend.Net Twitter -  Opwindend.Net Webshop

Copyright 2000 - 2018 Opwindend.Net