Opwindend.Net
Datum: 07-10-2017
Stemmen: 39x
Cijfer: 8.5
Gelezen: 8760x
Lengte: Lang
Online Lezers: 1
Bijna In Parijs
Door Yourcaptain - Zoek naar meer...

Datum & Tijd: 18-12-2018 @ 17:12 - Door: Samantha
+1

@ Yourcaptain: Ik heb onlangs een verhaal gepubliceerd over een onvergetelijke nacht in Parijs. De stad van Liefde blijft tot de verbeelding spreken😏
Datum & Tijd: 12-10-2018 @ 22:41 - Door: yourcaptain
+3

@Samantha
Dank je voor je reactie! Het doet me plezier dat je de melancholie kon appreciëren!
Captain
Datum & Tijd: 11-10-2018 @ 21:26 - Door: Samantha
+1

Prachtig geschreven. De melancholie op het einde is tastbaar en spijtig genoeg ook voor velen herkenbaar.
Van mij heb je een dikke 10 gekregen, Captain.
Datum & Tijd: 11-10-2018 @ 21:26 - Door: Samantha
0

Prachtig geschreven. De melancholie op het einde is tastbaar en spijtig genoeg ook voor velen herkenbaar.
Van mij heb je een dikke 10 gekregen, Captain.
Datum & Tijd: 14-10-2017 @ 21:58 - Door: yourcaptain
0

@The Dark Owl
Datum & Tijd: 14-10-2017 @ 10:08 - Door: The Dark Owl
+1

Mooi verhaal, goed geschreven. Vooral de "post-coītale tristesse" zoals iemand schreef geeft dit verhaal een dimensie die we bij de gewone neuk-, bef- en pijpverhalen niet gewoon zijn.
Alleszins een inspiratie voor mij om ook meer de emotionele, psychologische kant van een avontuurtje te exploreren.
Datum & Tijd: 11-10-2017 @ 20:31 - Door: ronald
+1

Grappig om te zien. De reacties zijn opgeteld langer dan het verhaal. Dubbel leesplezier!
Datum & Tijd: 09-10-2017 @ 00:45 - Door: yourcaptain
0

@Bobbekop
Datum & Tijd: 08-10-2017 @ 23:48 - Door: yourcaptain
0

@marie-simone
Datum & Tijd: 08-10-2017 @ 10:43 - Door: marie-simone
0

Hoi, mi capitano Na alle uitleg hier is het me duidelijk dat het hier een mooi gelaagd verhaal betreft. Mooi vond ik het al, want ik heb gisterochtend net als Mijske mijn koffie koud laten worden. Die kontneukerij stoorde me niet, al ben ik er zelf geen liefhebster van, moet er zelfs niet aan denken dat zuks mij zou overkomen. Ik maak er in mijn ervaringen dan ook spaarzaam gebruik van. Er moet dan toch echt een noodzakelijke reden voor zijn (zoals in Over Barbie met de rode laarzen, etc). Overigens denk ik dat kontneukerij best romantisch kan zijn. Romantische homoverhalen zijn niet mijn ding, maar in een dergelijke setting valt het toch niet met goed fatsoen te vermijden. Zolang het niet in banale reetkeverij ontaardt zou dat romantisch kunnen zijn. Ieder zijn meug, maar ik hoef geen polonaise ammereet.
Datum & Tijd: 08-10-2017 @ 03:07 - Door: Bobbekop
0

Ik ben niet zo van de romantiek, daarvoor moet je bij mijn vrienden Pascal en Mijske wezen. Maar ik vind de discussie wel leuk. De (con)structurele analyses van Yourcaptain en Pascal zijn vrij duidelijk. Niets aan toe te voegen. Interessant blijft de vraag of voorspelbaarheid en spanning elkaar uitsluiten of in een paradoxale verhouding tot elkaar kunnen staan. Als spanning voor erotiek staat, sluiten ze elkaar niet uit. Feitelijk gaat het erom hoe die voorspelbaarheid erotisch of erotiserend ingevuld wordt. Persoonlijk vond ik de overgang van het anale naar het recht van boven vol in haar kut erin het meest erotische moment in het verhaal. En wel omdat Laureen zegt: ''Ik wil je zien''. Toppunt van romantiek, van verlangen. Ik wil je zien. Ik wil je in mijn ogen zien.
De orale uitweg daarna vind ik juist weer ''deserotiserend''. Maar dat is waarschijnlijk mijn persoonlijke beleving. Als ik een vrouw zoude zijn, wat ik niet ben, dan zou ik daar zo geen zin in hebben. Net of mijn kut niet lekker genoeg is.

Maar dat het verhaal romantisch is lijkt me duidelijk. Het ''himmelhoch jauchzend und zum Tode betrübt'' ligt hier naast elkaar. En de jacht op het geluk is weer eens mislukt.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 23:22 - Door: yourcaptain
0

@anne
Dit verhaal heeft natuurlijk niet dezelfde spanning als 'Raam aan de achterkant'. Hier ging het mij vooral om het conflict tussen twee verlangens (een mannelijk en een vrouwelijk misschien?) en de trieste afloop daarvan ondanks het feit dat Laureen en de man misschien wel hetzelfde willen.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 23:06 - Door: yourcaptain
+1

@pascal
Je hebt gelijk. De sleutel tot het verlangen van Laureen is Parijs (de reis, het etentje Au Bon Coin - een bestaand resatuarant, maar natuurlijk ook een symbolische naam -, de Seine en de zonsopgang). Die 'omweg' is voor haar essentieel. Zij zegt hem dat expliciet. Maar hij luistert niet naar haar verlangen, alleen naar het zijne dat onmiddellijk vervuld wil worden (fastfood, snel een hotelletje en snel in ieder gaatje)! En zo verliest hij Laureen al op het moment dat hij denkt haar te hebben.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 23:05 - Door: Anne
0

@pascal:
Voorspelbaarheid en spanning gaan niet samen. Zodra duidelijk is wat er gaat gebeuren is er geen sprake meer van spanning.
Hoewel je natuurlijk halverwege een plotwending kunt inbouwen die de lezer weer wakker schudt en waardoor het alsnog spannend wordt, maar ik zie op deze site weinig schrijvers daartoe in staat.
En het anale is een kwestie van persoonlijke smaak. Je hoeft het niet met me eens te zijn. No problem. Maar ik ken enkele zinderende erotische verhalen waar geen kledingstuk wordt uitgetrokken. Je moet ze met een lampje zoeken, dat wel. Op andere sites, niet hier.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 20:49 - Door: pascal
0

@ Anne Die voorspelbaarheid stoort mij niet. Valt in dit genre ook bijna niet aan te ontsnappen. Er moet geneukt worden. En als er in de inleiding een man en vrouw in een autootje zitten, zit het er dik in dat ze elkaar hun daden van barmhartigheid zullen betonen. Maar de onvoorspelbaarheid en de spanning wordt hier mooi in de ''monologue intérieure'' van monsieur le capitaine verwoord. De daad zelf wordt inclusief de anale passage in de annalen vermeld. Niks nieuws onder de zon. Maar daarna volgt nog een lange periode vol ''tristesse post-coďtale'' zoals men die hier zelden leest. Ze hebben elkaar weliswaar overhaast plat geneukt, maar daarmee de kans op een meer succesvolle relatie tot op de grond toe afgebrand. En nu zitten ze met de brokken. Een romantische ruďne is alles wat er van over is. Merde, merde. En dat is misschien de moraal van het verhaal. Wie stront naar boven harkt, blijft in de shit zitten. Dus die anale passage was gewoon effe nodig.

Overigens zou ik niet weten waarom het anale niet romantisch zou kunnen zijn. Is pijpen wel romantisch? En hoe zit dat met beffen? Jawel, lekker, maar of lekker nou romantisch is. Neuken is volgens mij ook niet romantisch. Niet neuken, dat is pas romantisch. Verteerd worden door verlangen. Tot op grond afbranden van begeerte. Da's pas romantisch, maar daarmee krijgen ze hier hun verhalen niet vol.

Niettemin ben ik het met je eens dat al die kontneukerij in verhalen hier vaak overbodig is. Niets toevoegt. Voor mij hoeft dat niet. Geef mij maar een pik in een lekkere kut in een goed verhaal, daar mankeert niks an. En geloof me, dat kan monsieur le capitaine wel.

Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 20:34 - Door: yourcaptain
0

@Mos
@Mijske
@Anne
Erg bedankt voor jullie reacties! !

Anne, ik neem ter opmerkingen ter harte. Je hebt een punt.
Mijske, je kent de Franse literatuur. Doet me veel plezier!
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 15:15 - Door: Mos
+1

Inderdaad, ik kan alleen maar beamen wat overige mensen zeggen, al dan niet denken. Geweldig geschreven, invloedrijke zinspelingen en kippenvel literatuur. Graag nog zulke verhalen. Prachtig.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 13:57 - Door: Anne
+1

Prachtig verhaal en goed geschreven, al is het (helaas) wel erg voorspelbaar. Vanaf de eerste zin is duidelijk dat Laureen uiteindelijk zal zwichten, door de knieën gaat, zich gewonnen geeft, voor je valt als een baksteen (niet als een steen), of hoe je het ook wil omschrijven. Dit kun jij beter, captain.
Ik breng minpunten in rekening voor de anale seks, die in mijn beleving niet bij de romantische verhalen thuishoort. Zijn er nog schrijvers die een schitterend verhaal kunnen creëren zónder anale penetratie? Niet op deze site waarschijnlijk, maar ik laat me graag verrassen.
Datum & Tijd: 07-10-2017 @ 10:53 - Door: Mijske
0

De afstand slonk. De klok tokte... en mijn hart stokte. Ik ben dol op klinkerwisselingen die de klank van een verhaal kleur geven. Het zijn de échangeurs die de lezers naar het einde duwen. Mon capitaine flikt het weer, amper een paar dagen na die verrekijker zien we Parijs al in de verre verte liggen. Ruik ik onder de rook van Lille dat Rijsel heet de bleke vette frieten. De geur van het verlangen. Het parfum van de romantiek. Oh guttekutje, lezende voort heb ik mijn eerste bakkie koffie op deze zaterdagochtend koud laten worden. Kan ik zo de Amsterdamse gracht voor mijn deur in flikkeren, nou neen, toch maar niet, het regent buiten en binnen in mijn hart, ik gooi het wel in de gootsteen. En Rimbaud en Verlaine, de hele pleurisbende er achteraan. Wat kan mij die regen schelen, pleur toch eens op met dat gezeik en al die pijpestelen nattigheid. Oh my god, wat ben ik sjaggerijnig en jalouse.

Godverdomme kut, moet ik weer nieuwe koffie zetten, godverdomme, wat ben ik een domme kut. Hoe flikt hij dat toch. Ik worstel weken met mijn verhalen en dan zijn ze nog niet af. En jij poept er tussendoor, terwijl je de puntjes en de kommaatjes op het achterraam kalkt, net zo makkelijk nog een verhaal uit. Het kan niet anders of je schrijft met de linkerhand en de rechter tegelijk. Schrijven met de linkerhand, ga ik ook proberen.
Heb jij een schrijvers profiel? Log dan in om dit verhaal aan jouw favorieten toe te voegen!
Schrijf Een Reactie
Lees Reacties (19)
GA OOK LEKKER STIEKEM EN ANONIEM SEX CHATTEN!
Algemene Voorwaarden -  Contact -  FAQ -  Inloggen -  RSS Feeds -  Webmasters
Opwindend.Net Mobiel -  Opwindend.Net Twitter -  Opwindend.Net Webshop

Copyright 2000 - 2019 Opwindend.Net