Opwindend.Net
Klik hier voor het vorige deel uit deze serie: Bakkersjongen - 9

10: Dat kan beter
-
Ik had nog wel even naar binnen gegluurd voordat ik weer terug naar huis was gegaan. Ik wilde toch weten hoe die jongen er uit zag en was verbaast door wat ik zag. Geen coole jongen om te zien. Een iel ventje. Ik zag Tessa ook nog binnen wandelen en hoe ze naast Manon ging zitten. Ze keken tv, zo te zien. Er was contact tussen de twee en ik zag ze lachen, enige opluchting viel me op. Echt vriendinnen. Tessa leek nog het een en ander uit te moeten leggen aan de rest, maar dat leek haar niet te deren, niemand. Ik vond het fijn de twee zo te zien. En ook fijn om te zien dat die jongen niet bij ze in de buurt zat. Daar hadden ze totaal geen oog meer voor. Maar man, dat moet toch een partij ongemakkelijk zijn voor hem. Voor hem en voor haar. Ik zou dat nooit doen. Zit je daar met een meisje wat je bezwangerd hebt… En ik zat daar niet. Fuck, ik wilde toch helemaal niet naar huis. Niet alleen in ieder geval. Het was ook al het nieuwe jaar toen ik thuis aankwam. Jammer. Ik hechtte toch geen waarde aan feestdagen. Zeker niet nu ik alleen was. Het was wrang dat ik daar niet zat, wat best had gekund. Maar hoe ongemakkelijk zou het dan wel niet geweest zijn met de kennis van nu. Ik had toch ergens iets fout gedaan dit jaar. Het was een mooi jaar, met een moeilijk einde. Dat kon aders, beter. Het nieuwe jaar moest wel anders verlopen dan het oude jaar. In de trein naar huis maakte ik daar mijn taak van. Een voornemen.
-
Ik was natuurlijk vrij vandaag, net als het merendeel van Nederland, en had dit ook quasinonchalant naar Tessa geappt. Het was vast nog te vroeg om te antwoorden. Ik was et met mijn ritme altijd vroeg uit en was al een tijdje m’n telefoon uit het oog, toen ik er achter kwam ze me zei graag langs te willen komen. Ze was zelfs al onderweg! Ik vroeg me natuurlijk wel af hoe het nou zat tussen haar en mij. Een beter teken kon ik niet krijgen. Juul speelde echter even door m’n hoofd. Eigenlijk omdat ik bang was dat zij nog een storende factor zou zijn, nu ik alles weer op de rit probeerde te krijgen. Maar met het nieuwe jaar, zoals dat gaat, had ik nog een voornemen genomen waar ik de laatste tijd al mee bezig dacht te zijn. Eerlijkheid duurt immers het langst.
-
Onder het mum van dit nieuwe jaar beklom ik de trap naar het kleinere appartementje boven het mijne en klopte ik geduldig aan.
,,Beste wensen.’’ zei ik haar dan alsof alles koek en ei was, en enigszins vermoeid kuste ze me op de wang en knuffelde ze me hetzelfde toe. Ze zag er uit hard gefeest te hebben. Het viel nog altijd niet tegen hoe ze er nu weer aantrekkelijk uitzat en hoe graag zij leek te knuffelen. Absoluut geen straf. Ze vroeg me ook even binnen. Gezellig. Ze was alleen. Minder gezellig. Het was netjes. Netter dan bij ons. Wel kleiner. Nog kleiner. Echt een studentenappartementje. Ik kreeg wat te drinken en gooide al snel op dat ik haar eigenlijk ook wat wilde vragen. Lief en nieuwsgierig hoorde ze me aan en leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Zover ik Juul kende, was zij van de buitencategorie.
,,Goed dat jullie het weer gaan proberen. En maak je geen zorgen. Je was gewoon lief. Dat vind niemand erg.’’ zei ze dan lieflijk, terwijl ze haar schouders schattig ophaalde en er zacht bij gniffelde, al deed ze het daarmee wel simpel af. Misschien betekende het meer voor mij dan voor haar. Betekende het wel iets? Dan kon je wel merken dat Juul ouder was. Maar ze was ook heel makkelijk, en daar was ik blij om. Want ik was echt bang om het weer te verpesten. En ook al ging dit om iets wat gebeurd was tijdens onze breuk, wist ik niet zeker hoe Tessa zou reageren, en of ik het haar όberhaupt wel moest vertellen. Dus deed ik het niet. Daar ging m’n eerlijke voornemen. De kans leek me ook klein dat die twee elkaar juist vandaag zouden treffen. En zowel dan zou dat vast fout aflopen. Juul was natuurlijk geen Manon, waar Tessa wel veel van wist te pikken. Nu wist ik dat als Juul Tessa zou zien, ze haar niet gek vraagt wat ze hier weer doet. Tessa had Juul minstens zo vaak gezien als ik. Met nadruk op minstens. Het zou al raar zijn als die twee elkaar zouden spreken, juist vandaag. Maar ik verzon allerlei scenario’s waarin dat toch gebeurde, en in geen enkel scenario liep dat goed af. Je kan maar beter voorbereid zijn…
-
Maar het bleek al snel dat het niet zomaar bij een dagje zou blijven. Eigenlijk zonder dat we enige specificaties besproken hadden, ging ik er gewoon van uit dat ze langs zou komen, we misschien wat zouden praten, hopelijk een beetje zoenen als het mee zat, en dat we de toekomst dan weer samen tegemoet zouden gaan, op een rustig tempo. Wellicht kwam ze hier wel weer wonen. Dat was waar ik vanuit ging, maar niet gelijk vandaag al. Echter, toen ik de deur opende en daar een vermoeide maar vrolijke Tessa stond, bleek al snel dat zij ergens anders vanuit ging. Ze had namelijk twee koffers bij, waar ik meteen verbaast naar vroeg. Mijn verbaasde blik wekte overduidelijk zorgen bij haar op.
,,Dacht dat je dat wilde?’’ vroeg ze me gelijk onzeker. Ik had ook even kunnen wachten met die vraag en haar eerst binnen kunnen vragen. Lekker lomp.
,,Heel graag.’’ zei ik haar wel meteen. ,,Maar ik verwachtte het niet.’’ We hadden het er immers niet over gehad. Ik had niet verwacht dat het alweer goed was. Het drong ook nu pas door hoe belangrijk het samenzijn was. Hoe intens en intiem we het hadden daar buiten in de kou. Dat wat ze vertelde, moest ik niet lichtnemen. Ze vertrouwde me dat toe en met een reden. Ze wilde het weer proberen. En blij toe.
-
Het was wel heel raar. Niet vervelend raar, maar gewoon moeilijk. Natuurlijk was niet alles uitgesproken en dat ging ook nog wel even duren. Manon kwam in het begin nauwelijks ter spraken terwijl het eigenlijk aan haar had gelegen dat we weer bij elkaar waren. Maar ook ik begon niet over Manon. Het was wel lekker. Even terug naar het oude. Zij had nu vakantie en als ik thuis kwam van mijn werk, was ze daar. Dan zei ze me mij gemist te hebben, en konden we even kussen. Het bleef wel bij kussen. Tongen had er ook nog niet echt ingezeten, helaas. Intimiteit speelde al een moeilijke rol in onze relatie, en daar was nog niets veranderd. Het was eerder moeilijker geworden. En dat terwijl we weer in ιιn bed sliepen. Ik ging er niet vanuit dat nu opeens alle problemen opgelost waren op dat gebied. Sterker nog; ik vond het nog moeilijker om haar aan te raken, wetende dat ze het al liever niet had, maar nu zeker met wat ik wist. Ze oogde zoveel kwetsbaarder. En dat terwijl ze er elke dag zo ontzettend aantrekkelijk bijliep, dat ik bijna hele dagen lang met een harde in m’n broek stond, denkende aan haar. En dan ook in bed. Maar zij leek het net zo moeilijk te vinden. Al dacht ik haar soms al wel te betrappen op wat lichte uitdagingen, per ongeluk of expres. Elke keer als ze gedoucht had, bijvoorbeeld, liep ze best lang in niets meer dan een handdoek rond, en speelde ze me ook zeker wel bepaalde glimlachen en blikken toe, als ze mij aandachtig zag kijken. Meer dan voorheen, leek het. Wilde ze me dan toch even zien kijken? Praktisch naakt. Het zouden ook verzinsels kunnen zijn die ik me inbeeld door mijn eigen verlangens, die nog onverminderd sterk aanwezig waren en de hele dag door onderdrukt werden. Dat kon niet gezond zijn.
-
En dan duurde het niet lang voordat ze me vroeg of het goed was of Manon dan weer een keertje zou langs komen. Balen! Meteen dacht ik terug en realiseerde ik me dat het nieuwe jaar na een week nog niet veel anders was dan het oude jaar. Ik had het gevoel alsof ik Tessa weer tekort deed. En ik snapte wel dat ze zich alleen voelde als ik aan het werk was, maar zelf kwam ze ook niet met een leuk voorstel om er samen op een vrije dag of avond op uit te gaan. Dus greep ze terug naar iemand waar ze wel op kon rekenen voor wat plezier. Best pijnlijk. Want toen Manon kwam, deed ze dat wel. Natuurlijk liet ik Manon graag komen. Meer dan ik wilde toegeven. Ik werd er onzeker van. Het leek zich allemaal weer te herhalen. Want ik keek ook graag naar Manon, en die trok toch veel duidelijker mijn aandacht dan Tessa. Veel meer gemeend. Al zag ik Manon nauwelijks. Vaak kwam ze niet eens even binnen. Dat had vast een reden, en dat leek me ook wel terecht. Het bleek maar weer hoe weinig ik in eigen hand had. Zelfs in mijn eigen relatie. Ik bofte dat ik die relatie deelde met iemand als Tessa, lief en geduldig als ze was, die iemand als Manon kende, die op haar beurt bijdroeg met haar zorgzaamheid naar ons toe. Hun zorgden er voor dat mijn waanideeλn geen werkelijkheid werden. Want ik zat er weer goed naast. Ze speelden me niet weg. Ik zou geen derde wiel worden. Zonder hun zou ik verloren raken in mijn eigen vertwijfelingen…
-
Het was zowaar een zonnige dag. Het had zelfs wat gedooid en na een drukke dag in de winkel kwam ik thuis aan waar ik werd omringd door lekkere geuren, die me haast als een tekenfilmfiguurtje optilden en me naar de keuken leidden. Vandaag was ook een dag waarop Manon zou langskomen en ik vond het een heerlijk idee dat de meiden aan de kook waren gegaan. Nu zag ik haar weer eens wat langer. Natuurlijk stond er een flesje wijn open, maar toen ik de keuken inliep, trof ik daar twee gelukkige en heldere meiden aan. Het plezier droop er af. Tessa had de laatste tijd wel vaker geprobeerd wat meer huishoudelijke taken op zich te nemen naast het studeren, waaronder het koken, maar dit was eigenlijk de eerste keer dat ik ook echt gemeend kon zeggen dat het lekker rook. Al waardeerde ik elke vorm van moeite. En dat vonden ze zelf ook, dat het erg lekker rook. Trots als dat ze waren gaven ze elkaar een high five, en toen Manon niet veel later haar wijntje haalde in de woonkamer, kuste Tessa me vlug, vrolijk en innig op de mond. We aten heerlijk en ik voelde me goed. Er hing een andere sfeer. Alles was heel gemoedelijk en er werd gepraat en gelachen zoals goede vrienden dat doen, en het nabije verleden leek er even niet toe te doen. En ook al vond ik het vervelend toe te geven, lag dat misschien toch weer aan het effect wat Manon op Tessa had. Ik begon te denken dat als je de een wilt, je de ander er bij krijgt. Op zich niet erg. Maar niet ideaal. Zeker met de kennis van nu baarde me dat wel enige zorgen.
-
Dat Tessa mooi is, kan ik wel vinden. Al geloof ik dat menig man geen moeite zou hebben hetzelfde oordeel te vormen. Of menig vrouw. Maar ze was een heel stil meisje. Ik wist nu hoe dat kwam. Of niet. Het had er mee te maken kunnen hebben. Of niet. Ik geloofde dat ze altijd wel vrij stil van zichzelf is geweest. Zo vond ik haar ook fijn. Het schreeuwerige wat meisjes kunnen hebben, heeft me nog nooit aangetrokken. Haar handen voor haar lichaam, haar hoofd vaak laag. Alsof ze altijd op haar hoede was. Dat kon ook weer met van alles te maken hebben. Of niet… Ik kon me zo voorstellen, en wist dat ook gedeeltelijk voor een feit, dat ze liever in de schaduw van haar beste vriendin leefde. Zeker op sociale aangelegenheden. Was ze alleen geweest dan waren we in eerste instantie al niet samen gekomen. Ook dat had aan Manon gelegen. In ieder geval vanaf haar kant. Dus ik vroeg me vaak af of de intenties van Tessa niet de intenties waren van Manon. Zeker de laatste tijd. En zou ze liever ook in de schaduw van Manon gedijen in onze relatie? Soms dacht ik van wel. Dat Tessa mooi is, kan ik wel vinden. Maar zij zelf niet. Heel onzeker. Op een andere manier dan dat Manon onzeker was. En dan dat ik onzeker was. Iedereen heeft zijn onzekerheden. Ik gunde het haar alleen niet. Tessa was zoveel meer dan ze vaak liet zien.
-
,,Morgen ben je vrij, he?’’ vroeg Tessa me. Ze wist het al. Ik hield de agenda altijd keurig bij. ,,We wilden morgen wat met z’n drieλn gaan doen.’’ zei ze daarna. Ze keek me daarbij niet direct aan en speelde nog wat met haar vork.
,,Dacht dat wij samen wat gingen doen?’’ reageerde ik verbaast. Vond het toch niet leuk dat ze nu weer voor Manon koos. Want Manon zou vanavond gewoon naar huis gaan, had ik begrepen. Ze is hier nu weer een paar keer geweest, en meestal vertrok ze niet veel later nadat ik thuis was, of spraken ze zelfs buiten de deur af. Alsof ze me vermeed. En nu hadden we eindelijk samen wat gepland op een vrije dag, komt ze morgen weer… ,,Maar morgen kom je weer, dus.’’ mopperde ik wat. Ik kwam echt niet aardig over zo. Maar beiden leken ze me te begrijpen, en negeerden ze het verder. Wist niet of dat een goed teken was.
,,Als je het niet erg vind.’’ zei Manon nog lief.
,,Nee, nee hoor. Zeker niet.’’ glimlachte ik dan wel meteen. Manon kon ik niets weigeren. Zo stom.
-
,,Ik dacht: misschien kan ze ook wel blijven slapen.’’ ging Tessa gelijk een stapje verder. ,,Als ze toch morgen komt.’’
,,Pff, ja joh. Ik miste de kast al.’’ lachte ik gelijk maar cynisch. Daarop keken de meiden elkaar kort indringend aan. En lachen deden ze niet. Ik moest oppassen dat ik niet te onaardig ging doen. ,,Wat?’’ Vroeg ik ze beiden nog. Ik bedoelde het maar als grapje. Maar daar ging het de meiden niet om.
,,Slaap je liever alleen?’’ vroeg Manon me doelend en liet mij dwalend.
,,Nee, natuurlijk niet.’’
,,Want je kan toch bij mij slapen dan.’’ nam Tessa het over. Ze was stik nerveus. Plots.
,,Ja, tuurlijk. Maar…’’
,,Je hebt al een keertje met Manon geslapen, hoorde ik vanmiddag.’’ zei ze toen opeens. Nu schrok ik me rot en werd ik nerveus. Ze hadden gepraat. En ook zij waren eerlijk tegen elkaar geweest. En dit bleek nog maar het topje van de ijsberg te zijn.
,,Maar…’’
,,En er is niets gebeurd, toch?’’ vroeg ze mij, alsof ze het al van Manon gehoord had, maar haar niet volledige geloofde. Tessa kwam overigens niet achterdochtig over. Totaal niet.
,,Nee, echt niet!’’ zei ik dan snel. Even die berusting in haar gelaat die mij overtuigde dat ik zelf niet loog.
,,Mooi, want we hebben gepraat, en wilden je wat vertellen.’’ zei ze me daarna wat rustiger na mijn reactie, maar zeker nog niet gerust gesteld. Ik voelde me even een verdachte.
-
,,Wat als we morgen gewoon thuis blijven?’’ zei ze me toen. ,,Dan hoeven we niet weg.’’ Dat was nog eens Amsterdamsche wijsheid. Ik lachte er dan ook om. Tessa ook. Manon niet. Die leek nu weer de gespannene te zijn. ,,In bed, bijvoorbeeld.’’ vervolgde Tessa. Ik slikte. ,,Zoals we in het begin ook deden.’’ voegde ze er aan toe. Ik volgde haar niet meteen. Niet veel later wel, en was net zo sprakeloos. In het begin lagen we soms een hele dag in bed. Gewoon elkaar aan het liefhebben, op wat voor manier dan ook. Niet alle manieren, natuurlijk, maar op onze manier was het alles behalve een verspilling van de dag. En dat wilde ze nu weer…
,,Samen?’’ vroeg ik dan.
,,Ja, wij samen. Met jou.’’ lachte ze een beetje plagend, en ik wist niet of ze me in de maling nam. Ik slikte en proestte kort.
,,Wat dan? Waar hebben jullie het over gehad?’’ De twee hielden verlegen hun schouders op. M’n hart bonkte in m’n keel en het leek nu zomaar opeens te gebeuren, terwijl ik het niet meer verwachtte, maar er nog vaak genoeg over fantaseerde. Maar bedoelden ze wel wat ik hoopte dat ging gebeuren? En wilde ik dat eigenlijk nog wel? Op dat laatste had ik snel een antwoord gevonden. Alleen was de vraag wellicht of het nu wel het moment was.
-
,,Ik wil jullie helpen. Tessa heeft me alles verteld.’’ zei Manon lief, en ze reikte met haar hand over tafel naar de hand van Tessa en kneep er geruststellend in. Tessa keek me sympathiek aan en ik knikte naar haar. Ik vond het dapper dat ze het Manon vertelt had, die het misschien al had moeten weten. Ik ging er vanuit dat het over hetgeen ging wat mij laatst door Tessa verteld was. ,,Ik wilde jullie al helpen.’’ zei Manon verder nuchter. ,,Maar met alles van de laatste tijd kan dat misschien wel anders.’’ ging ze verder. Ik begreep hieruit dat die gesprekken van hun op de bank wellicht al naar wat plannen hadden geleid, al had ik daar nog niets concreets van gezien of gehoord.
,,Je weet wel. Waarom het niet lukt en zo.’’ verduidelijkte Tessa. Ik voelde me een beetje rood aanlopen. Hadden ze het dan alleen daar over gehad? Ik vond het gκnant dit te bekennen aan Manon. Ook zoals die twee het zo normaal leken te vinden. De spanning sloeg hierna een beetje om.
,,Ik weet niet of ik dat wil. Dit lijkt me geen goed idee.’’ zei ik dan ook, al dacht een ander deel van mij hier heel anders over. Maar de beelden die ik er zelf bij verzon, zouden niet realistisch zijn. En hoe wilde ze dan helpen? Ik raakte een beetje geοrriteerd. ,,Liever niet.’’ zei ik dan ook wat dwars. Manon knikte bedachtzaam, alsof ze hier al rekening mee had gehouden, en leek dat ook net zo prima te vinden. Zij was immers de goedheid zelve, als je niet beter zou weten. Maar Tessa keek er wat moeilijker bij. Die reikte nu eens een keer een hand uit naar mij. Nog net niet letterlijk.
-
,,Je raakt me niet eens meer aan.’’ zei ze me wanhopig, en zeer teleurgesteld door mijn afwijzing.
,,Nee, vind je het gek?’’ vroeg ik haar rustig, al klonk ik hard. ,,Ik durf niet. Ik weet niet wat ik nog goed kan doen. Al heel lang niet. En jij raakt mij toch ook niet aan.’’ klonk ik verwijtend. Maar zo bedoelde ik het totaal niet. Maar mijn emoties namen ook de overhand. Tessa keek er alleen maar moeilijker bij. We hebben het er nog niet samen over kunnen hebben, en nu had ze Manon er al bij betrokken. Ik voelde me gelijk weer gepasseerd.
,,Maar wil je het dan niet proberen?’’ vroeg ze me nu wel directer.
,,Wat proberen?’’ vroeg ik iets nijdiger, maar nog altijd niet kwaad bedoeld. Ik was niet op m’n gemak. Totaal niet. Manon keek toe, met een vale glimlach op haar mond. Alsof ze met ons te doen had. Nee, dat was goed voor het zelfvertrouwen. Ik kon wel door de grond zakken.
-
,,Geen ruzie, alsjeblieft.’’ zei ze plots, lief en lachend. Ze stond op en begon de tafel af te ruimen. Ze keek me daarbij aan, lachte nu wat intenser naar me en fluisterde Tessa ook nog wat toe, toen ze haar bord raapte. ,,Ik vind het ook spannend, hoor.’’ kon ik net horen. Tessa durfde me niet aan te kijken. Het ongemak maakte zich meester van me. En dan kon ik nog maar ιιn ding doen: vluchten.
,,Ik ga maar naar bed.’’ zei ik toen nors, ondankbaar dat ik was. Ik zag meteen een bepaalde radeloosheid in Tessa’s ogen die me wel wat deed. Alsof ze het nu weer met de beste bedoelingen fout deed. Maar dacht ze dan dat het zomaar zo makkelijk zou gaan? Dat kon ik me niet voorstellen. En waar hadden we het nou eigenlijk over??? Manon kwam net op tijd terug.
,,Hey, wij hebben gekookt. Dus jij doet de afwas.’’ zei ze toen best fel, al was het nog zo plagend en probeerde ze het allemaal luchtig te houden. Tijd voor een vaatwasser… Tessa stond op en vroeg me niet weg te gaan. Dat klonk plots heel zwaarmoedig. ,,Nee, zolang het niet schoon is, laten we hem niet gaan.’’ probeerde Manon het weer kinderlijk, maar werkte eerder storend. Want de toon van Tessa raakte me diep. Uiteindelijk deed ik de afwas, en hoorde ik de twee meiden druk en driftig met elkaar smoezen in de woonkamer. Helaas onverstaanbaar deze keer. Maar de toon was duidelijk. Het ging niet naar Tessa’s zin.
-
,,Hoe zou jij het vinden als je geliefde niet met je naar bed wilt, tenzij er iemand anders bij is?’’ Het was Manon die naar me toe gekomen was tijdens het afwassen en me vroeg waarom ik eigenlijk zo moeilijk deed, en dat was mijn antwoord. Dat vroeg ze niet met die woorden. Nee, natuurlijk op een lieve en zachte manier, maar zo kon ik het wel samenvatten. En ik dacht een punt te hebben. ,,Het is gκnant.’’ concludeerde ik. ,,En ik heb nog geluk dat ze jou kiest, in plaats van een kerel of wie dan ook, dat weet ik ook wel. Maar het blijft pijnlijk dat we het zelf niet op kunnen lossen.’’ zei ik haar duidelijk. Tessa had dit vast gehoord. Dat was ook weer niet de bedoeling. Manon hoorde me aan en leek me te begrijpen.
,,Ik snap het.’’ zei ze me dan ook. ,,Het is ook moeilijk om je tekortkomingen onder ogen te zien. Zeker op dit gebied. Daar weet ik alles van.’’ verraste ze me. Dit meisje kon soms opeens zo wijs overkomen. Maar door al haar fratsen vergat je dat heel snel.
,,Oh ja?’’ vroeg ik haar dan ook.
-
,,Ik hoopte dat jullie mij ook wilden helpen. Althans, Tessa wil dat. Jij misschien ook wel.’’ sprak ze zich voorzichtig uit. Ze stelde zich plots heel kwetsbaar op. Daar was ik gevoelig voor.
,,Helpen met wat dan?’’ Want dit was helemaal nieuw voor me.
,,Bij mij gaat het ook niet vanzelf, hoor.’’ zei ze me dan, alsof het bij iedereen altijd wel vanzelf gaat. Seks is lange na niet zo vanzelfsprekend als men vaak denkt. Dat had ik al voor de relatie ondervonden. Maar dat het bij Manon ook gold, had ik nog niet gemerkt. Los van die vreselijke relatie waar ze laatst nog inzat.
,,Niet?’’ vroeg ik dan ook verbijsterd, doelende op die twee keertjes dat het haar toch geen enkele moeite had gekost om mij op een seksuele manier te benaderen.
,,Ja, dat wel.’’ zei ze dan snel, omdat ze ook wel wist dat ik aan haar en mij dacht, en hoe makkelijk ze me toen wel niet beroerde. ,,Het is iets anders. Iets waar ik me juist voor schaam. Dus je bent niet alleen.’’ zei ze lief. ,,En voor Tessa is dit heus niet makkelijker. Ze probeert juist dit alles te verbeteren. ‘Jullie’.’’ ging ze door. Ze had misschien wel een punt. Tessa had op deze manier wel wat ondernomen. Dat verdiende wel wat aandacht. En dit mooie, kwetsbare meisje voor me ook. Manon had me nieuwsgierig gemaakt naar haar ‘probleempje’. En ik wilde graag helpen. Ik zou alles doen voor haar…
-
,,Maar wil je dan straks gewoon gaan…’’ impliceerde ik al, nog altijd met het idee in mijn hoofd dat het puur om de seks ging.
,,Nee, natuurlijk niet.’’ zei ze vlug. En ze lachte me uit. Ook dat was beschamend. ,,Gewoon praten, ervaringen delen. En dan zien we wel wat goed voelt.’’ bracht ze voorzichtig uit. En het volgende nog voorzichtiger. ,,Dit is misschien nieuw voor jou, maar wij hebben het er al eens over gehad, natuurlijk.’’
,,En het al eens gedaan…’’ merkte ik een beetje snerend op. Dat vond ze duidelijk niet leuk. Ze gaf echter niet op. Gelukkig maar. Ik bedoelde het ook nu weer niet vervelend.
,,Dat was echt niet hetzelfde. Echt niet.’’ wilde ze me nog wel goed duidelijk maken.
-
,,Maar je weet dat ik wat voor je voel. Ben je niet bang dat…’’ biechtte ik nog een angst op. Het hield maar niet op. Echter keek ze me plots loerend aan, het praten stopte met dat na haar blik ze een stapje dichterbij deed en haar hand plots mijn kruis toucheerde.
,,Weet ik.’’ fluisterde ze zwoel. Het eerste wat ik dacht is dat ze ons allemaal weer voor de gek hield voor haar eigen zaak. ,,Jij weet dat. En Tessa weet dat. En ook dat weet je.’’ fluisterde ze door en haar hand greep even het harde wat ze snel had gevonden en wrijvend liet ze me kort hijgen. Ik slikte en zag haar sensueel haar lichaam van me afdraaien met waaiende zijdezachte lokken. Haar hand gleed van m’n broek af en was net zo speels als die zwoele glimlach. Ze keek over haar schouder met het verlaten van de keuken en zo had ze kort mijn twijfel weg genomen. Ik was gek als ik deze kans voorbij liet gaan. Maar ik durfde haar niet zomaar achterna te lopen. Ik was ook nog niet klaar, en deed er extra lang over om alles extra goed schoon te maken. Tijdrekken noemen ze dat. Puur uit angst. Ik en Tessa waren misschien dan niet fantastisch maar wel weer samen. Dat wilde ik niet op het spel zetten voor een flirterige Manon die voor je het weet weer iets stoms doet.
-
Ik kwam de kamer in gelopen nadat ik hun naar de slaapkamer had horen gaan, zo lang deed ik erover. Ze hadden al die tijd wel zitten smoezen, nu op een andere toon. Praten of kletsen klinkt beter. Ik liep door naar de slaapkamer en klopte op de deur.
,,Ik ga even douchen.’’ zei ik ze dan.
,,Okay!’’ kreeg ik allen dubbel terug. Misschien was het moment wel alweer voorbij. Maar tijdens het afdrogen werd er op de deur geklopt. Altijd spannend.
,,Mag ik even in het kastje?’’ werd er nietsvermoedend gevraagd. Het was Manon. Ik hoorde Tessa haar nog terugroepen en nieuwsgierig deed ik de deur open. Meteen bespeelden haar ogen mij en bekeek ze me ook even goed. Ik voelde me zeker gecharmeerd. Ik wist ook wel dat ik alleen een handdoek droeg. In de nauwe ruimte raakte ze me al snel aan terwijl ze iets uit het kastje pakte. Haar billen in de strakke spijkerstof schuurden tegen de groeiende bobbel in de handdoek. Ze pakte iets wat niet van haar was. En nee, niet m’n lul… Helaas. Iets wat ik nog nooit had zien liggen. Tessa kwam er achteraan gehobbeld en probeerde Manon nog een keer tegen te houden, en zag haar vriendin op haar tenen staan tussen mij en de wasbak. Haar kontje toucheerde overduidelijk mijn kruis, en betrapt keek ik Tessa aan, die toch verrast was door het beeld. Maar ik leidde snel de aandacht af.
-
,,Wat is dat?’’ vroeg ik dan maar snel. Tessa zweeg en keek me ongelukkig aan. Niet vanwege wat ze zag, maar puur om dat doosje. Gisteren lag dat doosje nog niet in dat kastje…
,,Ze wil weer aan de pil.’’ zei Manon dan zomaar luchtig als altijd en verliet met Tessa de ruimte zonder verder uitleg te geven.
,,De pil?’’ vroeg ik haar dan verbaast. Ik volgde de twee naar de slaapkamer. Manon genoot hier weer van. Zij hield wel van die soort spelletjes en wist weer als geen ander mijn aandacht er volledig bij te trekken.
,,Ja, ze zei me dat een condoom niet echt een optie is. Dat snap ik. Ik heb hem gezien.’’ lachte ze. ,,En is ook veel minder lekker. Dus…’’ En zo ging dat. Manon schaamde zich niet. Omdat het om een ander ging. ,,Wil je erbij zitten? Is goed om het samen te doen, aangezien dit voor jullie samen is.’’ Daar had ze wel een punt, al twijfelde ik. Ik vond dat nooit echt mijn zaak. Tessa wilde dat eigenlijk niet, dat zag ik meteen in haar gelaat, maar ze zweeg. En ik ook. En dus ging Manon verder en gaf ze ons een lesje in preventie.
-
Ik zat maar aan de rand van het bed en had al snel een stuk deken om me heen geslagen, en kroop vanaf daar naar de hoek bij het raam. Het leek alsof ik er niet was, al zat ik op de voorste rij. Manon vertelde rustig door en Tessa leek alles wel te weten. Maar telefoons en appjes werden erbij gehaald om geen dag te missen. Want dat was blijkbaar misgegaan. Ik vond dit op de een of andere manier toch vrij opwindend, al hoorde ik termen die mij liever bespaard bleven. Lief als dat ze waren, noemden ze vrijwel niets direct bij naam. En dus verstopte ik me wat meer op de achtergrond.
-
,,Kan je dan gelijk… je weet wel?’’ vroeg ik nog nieuwsgierig nadat het een en ander verteld was. Manon lachte er lief om. Tessa vroeg me dichter bij te komen, en leek het toch wel fijn te vinden als ik op de hoogte werd gebracht. Want dat was ik dus totaal niet. Maar er kon mij ook te veel verteld worden. Tessa vond de interesse in ieder geval fijn.
,,Heb je je ‘dingetje’ al gehad deze maand?’’ vroeg Manon namelijk aan Tessa, die meteen rood aanliep. Ze schudde maar haar hoofd. ,,Okay. In principe zeven dagen, dan. Maar begin je op de eerste dag van je… met slikken, werkt het meteen al.’’ legde ze uit zonder al te veel prijs te geven. Maar ik kon het wel volgen. We moesten dus een week wachten. Ik vroeg het niet uit ongeduld maar uit oprechte nieuwsgierigheid.
,,Zit jij ook aan de pil dan?’’ vroeg ik nog kinds aan Manon.
,,Tuurlijk.’’ zei ze kort, en ging toen weer door op Tessa. Want het ging niet om Manon. ,,Je kan misschien beter wachten tot het zover is. Dan is het drie weken een pil, en dan zeven dagen niet. En dan weer overnieuw.’’ legde ze heel duidelijk uit. Ik vond het zowaar nog fascinerend. Zoals ik al zei: ik ben geen expert op dit gebied. ,,En tot die tijd gewoon andere dingen doen.’’ Je kon ook zien dat Manon dit leuk vond om te doen, om voor te lichten. Seks was wel een beetje haar ding, zou je kunnen zeggen.
-
Tessa knuffelde Manon en bracht daarna het doosje weer weg. Ze zou inderdaad even wachten. Dit was veel beter dan net aan tafel. Ik voelde me er nu ook wel bij betrokken, en kreeg een duidelijk beeld van wat er allemaal speelde. Nu was het niet zo hun tegen mij. Want zo voelde het net wel. Dat lag overigens aan mij, vanzelfsprekend. Tessa kwam weer terug en zag ons zitten. Ze leek opgelucht.
,,Vind je het nog erg?’’ vroeg ze me zachtjes.
,,Nee, natuurlijk niet. Maar je moet dit niet voor mij doen, hoor.’’ zei ik haar nog wel.
,,Weet ik. Ik doe het voor ons.’’ Dan was het goed. Gevolgd door een lange ongemakkelijke stilte… Het hield voor Tessa zoveel meer in dan een simpele pilletje slikken om dan lekker van bil te gaan. Zo werkte zij niet. Dat mocht ik echt nooit vergeten.
-
Uiteindelijk raakten we weer aan de praat. Het was ze wel opgevallen dat ik er nog halfnaakt bij zat, maar dat vonden ze niet bepaald erg. Tessa ook niet. Dat vond ik fijn. Ze hadden het er eerder over dat we allemaal onze problemen hadden op dit gebied. Die van Tessa wist ik al, maar die van Manon niet. Tessa weer wel. Ik had ook een probleempje op dit gebied, al gaf ik dat liever niet toe, en verweet ik het eerder de onhandigheid van Tessa. De gevoelige pielie kwam ook nog even ter sprake. En het was dan niet zo dat ik makkelijk gestimuleerd werd en snel een orgasme bereikte en dat dat het probleem was, zoals je misschien zou verwachten. Precies andersom. Tessa deed me pijn zonder dat ze dat wilde, natuurlijk, en daarmee stelde ze dat uit. Dat leidde weer tot onzekerheid. Zowel bij mij als bij haar. Zij dacht het niet goed te doen en ik dacht dat er iets mis was met mijn dingetje. Ik wilde het hier eigenlijk niet over hebben.
-
,,Deed het zeer toen ik je… toen die keer?’’ vroeg Manon mij echter open en toch ook vrij brutaal met Tessa naast haar. Ik dacht er aan terug, en biechtte eerlijk op van niet. Toen in de kast met Manon deed het geen zeer. En die keer daarna op de bank ook niet. Al was het nog zo kort. In die tijd kon Tessa mij wel pijn doen. Lag het dan toch aan haar? Ik hoopte het niet. Want ik zag haar nu al onzeker worden.
,,Ik doe het ook niet graag.’’ zei Tessa fel, alsof het altijd maar moest. Dat kon ook nog een factor gaan spelen.
,,Hoeft ook niet.’’ zei ik dan snel.
,,Ja, dag. Echt wel.’’ Viel Manon in. ,,Ik snap echt niet dat je dat niet wilt. Het is zo lekker. En zeker als hij het wel bij jou doet. Dan hoor je het ook terug te doen.’’ ging ze er gelijk tegenin. Daar was Tessa niet van gediend. Ik was het daar overigens ook niet mee eens.
,,Pff. Moet jij zeggen… Als ik je vertel hoe lekker het is om gebeft te worden, wil jij er niets van weten. En hoeveel jongens heb jij wel niet gepijpt?’’ reageerde Tessa op haar beurt fel. Wat opmerkelijk. En zo kwamen we van mijn probleem plots op het probleem van Manon.
,,Eιn dinge tegelijk, okay.’’ zei ze toen snel. Zolang het niet te dichtbij kwam, vond ze het prima. Maar nu Tessa het over haar wilde hebben, werd ze plots een stuk terughoudender. En daarnaast klonk het verwijt van Tessa ook als een harde belediging. Zo zie je maar hoe voorzichtig je moet zijn op dit gebied. Drie van die onzekere figuren zorgden samen voor een explosieve situatie.
-
,,Want dat vind je niet fijn?’’ Vroeg ik stilletjes uit nieuwsgierigheid. Ik dacht er op deze manier zo snel mogelijk de aandacht af te leiden van de dreigende ruzie. Dat lukte zowaar nog ook en Manon begon te praten.
,,Nee, niet bepaald nee…’’ gaf ze met moeite toe. Ik had een paar meisje gehad voor Tessa, waarvoor ik ook graag op m’n ‘knieλn’ ging, en die dat alleemaal wel fijn vonden, al was het dat de een het fijner vond dan de ander. Maar nooit niet fijn. Gold ook voor Tessa. Die wilde het alleen niet meer omdat ze niets terug kon/wilde geven. Ook vreemd, maar er helemaal niet van houden, had ik nog nooit van gehoord. Het meisje wat ik voor Tessa had, had eigenlijk niets liever… Maar goed. Niet iedereen is gelijk. Toch voelde ik me nu geroepen het weer luchtig te houden, nu die twee dreigden af te zakken naar wat zwaarmoedige sferen.
-
,,Dan bef ik Tessa, en pijp jij mij.’’ zei ik dan droog uit het niets. ,,Iedereen blij.’’ voegde ik er sullig aan toe. Dit zagen ze overduidelijk niet aan komen, maar de waardering is groot in de vorm van wat gul gelach. Ondanks dat het een moeilijk onderwerp is, is er altijd een manier om het luchtig te blijven benaderen.
-
,,Nee, maar misschien pakken we dit verkeerd aan. Die focus op problemen is zo negatief. Misschien is het handig om gewoon te zeggen wat ieder wil. Want eerlijk gezegd heb ik echt geen idee meer. Wat is nou de bedoeling? Blijf je bij ons? Of… wat? En wie helpt wie op welke manier? Blijft het bij praten? Wat kan ik verwachten of wat wordt er van mij verwacht? ’’ nam ik nog een keer het woord. En besloot ook zelf maar het goede voorbeeld te geven door aan te geven wat ik nu eigenlijk wilde. ,,Ik wil graag een fijne relatie met Tessa, en het liefst met een seksleven erbij. Dat is mijn eerste prioriteit op dit gebied. En een trio, of iets, klinkt leuk, maar lijkt me nu vooral lastig.’’ voelde ik me zo vrij. Want zo werkte het in mijn hoofd. Dat dit allemaal op tafel lag wat betreft ons.
,,Een trio?’’ vroeg Tessa zich verbaast af. ,,Dacht je dat wij dat wilden?’’ Ze keek me kort ontdaan aan. Oeps…
,,Niet dan?’’ vroeg ik vertwijfeld. Ze keek me echt verbijsterd aan.
,,Wil je dan seks met Manon?’’ vroeg ze me ook nog. Nog een keer oeps.
,,Dacht dat… uhm… Jezus… Ja, sorry. Ik dacht dat, ja.’’ Ze keek me streng en boos aan. Manon schoot in de lach.
,,Plaag hem niet zo.’’ zei ze toen snel tegen Tessa. Tessa keek me nog even scherp aan en gaf toen toch toe. Dit was nieuw. Tessa was nooit zo’n plaagkop. Zeker niet op dit gebied.
,,We hebben zoiets wel besproken, maar niets gepland hoor.’’ zei ze dan snel. ,,Maar fijn om te weten dat jij er voor open staat.’’ grinnikte ze stiekem. Gek wijf.
-
,,Maar ik wil dat ook. Wat jij wilt. Dat het fijn wordt als we intiem zijn. Dat we weer een keertje intiem zijn. En ik vind het gewoon fijn dat Manon erbij is. Omdat ik haar vertrouw.’’ Tessa was nu serieus. Gelukkig. Dit klonk eerlijk. ,,En Manon helpt graag. En wij kunnen haar ook helpen met haar intimiteit.’’ klonk ze als een reclame. Bleek dat Manon het niet zo zeer vies vond als ze gebeft werd, maar dat ze zich schaamde voor haar naaktheid. Die zag ik totaal niet aankomen.
,,Daarom haalde ik je hand weg toen je m’n shirtje in wilde.’’ Dit was weer een nieuw detail voor Tessa die toch even moeilijk keek, maar daar verder niets mee deed. Manon doelde op dat moment op de bank, waarop ze op haar rug lach en m’n broek likte. Terugdenkende aan dat moment maakte mij zo geil. Zij schaamde zich voor haar lichaam. Dat zou je niet zeggen, als je ziet hoe lekker ze er altijd bij loopt. Het ging dan ook om haar naakte lichaam. Dit volgde ik helemaal niet meer.
,,Ik heb alleen seks in het donker. En onder de dekens.’’ gaf ze schamend toe. Logisch, dacht ik nog. Zo gaat het bij de meeste mensen, bedacht ik me. En dan viel het misschien ook wel niet op. ,,Lucht op, zeg.’’ zei ze nog. Ik zag hier helemaal geen probleem in. Bleek dat ze dit niet eerder gedeeld had met iemand anders dan Tessa. Het was alsof Manon mij zag als een vriendje, een lover, waar ze het nu wel tegen durfde te zeggen, misschien wel in de hoop dat het anders kon. Dat hoopte ik wel. En hier wilde Tessa Manon dus mee helpen. Hoe wist ik niet. Maar als het betekende dat ik hierdoor Manon mocht betasten en haar zelfs mocht uitlikken, dan hielp ik graag mee. Want daar had ik al vaak genoeg over gefantaseerd. En misschien zou Tessa het zelf wel doen. Het likken wellicht niet, maar het betasten misschien wel. Dan vond ik het ook prima. Ik kijk wel toe… Maar ik moest niet te ver op de zaken vooruit lopen.
-
Er kon dus een hoop beter. Dat was duidelijk. En nu we het een beetje van elkaar wisten, had ik in ieder het gevoel dat het goed was. Ik schaamde me iets minder. Iedereen deed dat. We hadden allemaal wat. Het leven is ook niet perfect, en een seksleven ook niet. Dat van ons zeker niet. Ik heb altijd wel een of meerdere problemen gehad met de meisjes voor Tessa. Vaak klein, soms groot. Mijn allereerste vriendinnetje wist ook niet waar ze mee bezig was. Toen waren we nog wel heel jong en onbevangen en zo, maar toch. Het is elke keer weer een uitdaging om iemand echt te leren kennen en lekker te seksen. Al bleef ik er bij dat ik het niet nodig had om van iemand zoals Tessa te blijven houden. Deze rare en vreemde avond kwam tot stand door haar eigen rare manier van denken, maar liet mij ook weer beseffen wat ze er wel niet voor over had. Het was duidelijk dat het van mij niet hoefde, maar van haar wel. En dat was wel belangrijk op te realiseren. Want als zij iets wilde, moest ik het haar geven. Net zoals bij Manon wilde ik er alles aan doen om Tessa alles te geven wat ze wilt, en verdient. Meer dan dat nog.
-

Klik hier voor het volgende deel uit deze serie: Bakkersjongen - 11

Bezoek ook eens mijn profiel pagina om meer over mij te weten te komen, een overzicht te zien van mijn al mijn verhalen of om een berichtje voor me achter te laten! Ook kun je je hier aanmelden om direct een mailtje te ontvangen als ik een nieuw verhaal heb geplaatst!
Heb jij een schrijvers profiel? Log dan in om dit verhaal aan jouw favorieten toe te voegen!
Schrijf Een Reactie
Lees Reacties (2)
.DE 15 NIEUWSTE "Romantisch" VERHALEN
:: Charlotte - 18Door: Maxine
Gelezen: 4108x
Reacties: 2
Lengte: Zeer Lang
Tags:
17-05
9.5
:: Mini - 64Door: Keith
Gelezen: 3910x
Reacties: 10
Lengte: Zeer Lang
Tags:
15-05
9.5
:: Mini - 63Door: Keith
Gelezen: 5811x
Reacties: 5
Lengte: Kort
Tags:
10-05
9.2
:: Mini - 62Door: Keith
Gelezen: 5077x
Reacties: 8
Lengte: Lang
Tags:
08-05
9.8
:: Mini - 61Door: Keith
Gelezen: 5138x
Reacties: 11
Lengte: Kort
Tags:
05-05
9.8
:: Charlotte - 17Door: Maxine
Gelezen: 5415x
Reacties: 7
Lengte: Zeer Lang
Tags:
02-05
9.4
:: Mini - 60Door: Keith
Gelezen: 4472x
Reacties: 6
Lengte: Lang
Tags:
02-05
9.7
:: Mini - 59Door: Keith
Gelezen: 6094x
Reacties: 18
Lengte: Zeer Lang
Tags:
27-04
9.8
:: Rome VervolgDoor: MrM
Gelezen: 3572x
Reacties: 0
Lengte: Gemiddeld
Tags: Tiener Romantisch Reizen Verliefd
27-04
7.0
:: Mini - 58Door: Keith
Gelezen: 5990x
Reacties: 5
Lengte: Lang
Tags:
25-04
9.3
:: Charlotte - 16Door: Maxine
Gelezen: 7068x
Reacties: 8
Lengte: Zeer Lang
Tags:
21-04
9.4
:: Mini - 57Door: Keith
Gelezen: 6531x
Reacties: 5
Lengte: Zeer Lang
Tags:
20-04
9.3
:: Liefde In De ArdennenDoor: Lingerie
Gelezen: 8391x
Reacties: 5
Lengte: Zeer Lang
Tags: Fietsen, Zwemmen, Calvin Klein, Vakantie, Pijpen, Seks
20-04
8.7
:: Mini - 56Door: Keith
Gelezen: 6027x
Reacties: 15
Lengte: Lang
Tags:
19-04
9.7
:: Mini - 55Door: Keith
Gelezen: 5873x
Reacties: 3
Lengte: Lang
Tags:
15-04
9.5
:: Mini - 54Door: Keith
Gelezen: 5463x
Reacties: 8
Lengte: Lang
Tags:
12-04
9.6
.GA OOK LEKKER STIEKEM EN ANONIEM SEX CHATTEN!