Opwindend.Net
Datum: 29-05-2018
Stemmen: 116x
Cijfer: 9.1
Gelezen: 10686x
Lezers Online: 1
Lengte: Lang
Op De Binnenvaart - 1
Door Onstofix - Zoek naar meer...

Samen met mijn opa zitten we in het stuurhuis van het motorschip "Macheon".

We liggen in de haven van Rotterdam aan de Waalkade. Ik zal ons even voorstellen, mijn opa is 67 jaar en tot op vandaag was hij de schipper van dit in 2010 gebouwde 1350 ton grote droge lading en bulk vrachtschip. Het schip is 2 motorig. Vandaag heeft hij het roer overgedragen aan mij, zijn 26 jarige kleinzoon. Mijn naam is Youry Smulders, 1.82 meter groot, slank, net 70 kg. Maar wel behaard, donker blond. De notaris is net weg. Niet alleen het roer maar het hele schip staat nu op mijn naam. Ik moet het nu, na ťťn jaar met hem samen, alleen verder gaan doen. Mijn oma is ziekelijk en wil graag thuis blijven, dus mijn opa heeft ook besloten om ook thuis te blijven, eigenlijk sneller dan wij dachten. Maar ja het is niet anders.

Als we onze koffie op hebben neemt hij afscheid van mij met de woorden "jongen behouden vaart en stel me niet teleur". We kussen elkaar. Dan loopt hij langzaam naar zijn auto op de kade en rijdt weg, mij alleen achter latend.

We hebben in een binnenvaartblad een advertentie geplaatst dat ik op zoek ben naar een matroos, iemand die eigenlijk een manusje van alles moet zijn, hij moet kunnen koken, schoonhouden, maar ook het gewone matrozenwerk.

Ik zie iemand de loopplank opkomen lopen, een al wat oudere man, ik herken hem als de mentor van de binnenvaartschool, die mij ook begeleidt heeft.

We begroeten elkaar hartelijk en gaan dan in de woonkamer zitten. Ik maak snel koffie. Mentor Hans Visser vraagt mij "en Youry hoe is je Rijnpatent verlopen?". Om zelfstandig op de Rijn te mogen varen heb je een Rijn patent nodig. Ōk heb niet alleen mijn Rijn patent, maar ook voor de Rijn-Main-Donau-Kanaal en voor de Donau tot aan Budapest". "Vandaar ook dat opa me nu het schip overgedragen heeft".

Hij kijkt me aan en vraagt "hoe zit het met een bemanningslid?" Ik kijk even snel door mijn papieren en antwoordt dan "Weet je Hans, ik wacht op de 1e jongeman, maar hij is een beetje laat, maar misschien kan jij me helpen met zoiets, je weet hoe ik ben, je kent mijn geaardheid" "Youry jij wacht op Jan Jakobs, is het niet?, nou die is met de VT54 onderweg naar Basel, maar ik heb een jongeman van net 20, die geslaagd is bij ons op school maar die nu zeer dringend een schip nodig heeft, omdat hij problemen thuis heeft". "Oke laat hem dan maar komen", anrwoord ik.

Hans belt een nummer en zegt dan, "Thomas, kom maar aan boord, de schipper verwacht jou". Als ik nog een koffie inschenk wordt er op de deur geklopt en komt er een jongeman binnen. Hij stelt zich voor met "Hallo, ik ben Thomas Stiebe". Hij is kleiner en nog slanker dan dat ik ben.

We gaan zitten, ik schenk snel koffie in voor hem en we wisselen gegevens uit, ik geef hem een arbeidscontract voor de binnenvaart voor de komende 3 maanden, spreek met hem af dat als het ons beide bevalt dat deze voor onbepaalde tijd verlengd wordt.

We bespreken ook al het werk wat hij doen moet, daar ik in het algemeen constant in het stuurhuis ben voor het besturen van het schip. Dan vraagt hij "schipper wanneer kan ik beginnen?", waarop ik antwoordt "direct, we moeten nu naar de Vulcaanhaven om daar te laden voor Frankfort, daar lossen en laden en dan door naar Budapest".

Hans vraagt "zal ik aan boord blijven tot jullie in de Vulcaanhaven zijn?, daar kan ik ook op de Metro stappen, terug naar het Centraal Station".

We maken alles klaar om los te maken, in het stuurhuis start ik beide motoren, Thomas zie ik een werkzwemvest omdoen en Hans doet hetzelfde, Thomas loopt naar voren.

Ik geef beide aan om de trossen los te maken en met behulp van de boegschroef en beide motoren vaar ik de Waalhaven uit. Na een klein uurtje komen we langs de kant in de Vulkaanhaven. De grote laadtrechter komt direct aan boord. Ik loop snel naar 1 kant van het ruim en maak de luiken los. Met een speciale hefvoorrichting kan ik de toch wel zware luiken, alleen tillen en op een stapel neerleggen. Thomas kijkt toe en vraagt "kan ik het overnemen van jou, kan jij met meester Hans verder praten". Ik geef het over aan hem en kijk hoe hij het doet. Het gaat handig en snel. Ik zeg dan "Thomas tot luik 22, naar achter schuiven, de rest gaat naar voren, maar moet van midden uit werken". Hij knikt en gaat stug door. De laadmeester komt aanboord en geeft me de ladingspapieren. Ik krijg 1350 ton graan mee voor Frankfort, in de papieren staat dan dat ik vandaar 1350 ton tarwe mee krijg voor Budapest en dan weer 1350 ton gerst voor Rotterdam.

Hans neemt afscheid en wens ons beide veel plezier en succes met elkaar. Thomas komt bij me staan in het stuurhuis en vraagt "hoe gaan we nu verder, ik moet nog mijn tas met spullen hiernaar toe krijgen". Ik kijk hem aan en vraag "waar heb jij die staan?" Als antwoord krijg ik "ze staat op de Parkkade bij mijn tante die woont daar, vlak bij de Euromast".

Ik kijk op mijn horloge en zeg dan, "het laden duurt ongeveer tot vanavond circa 8 uur, als je zorgt dat je dan terug bent, ik heb nog wel wat in de vriezer om op te warmen, dan kunnen we morgen vroeg varen gaan". Thomas antwoordt "Ik zal me haasten dan kan ik wel voor het avondeten zorgen" en weg is hij. Ik denk nog geen 2 uur later is Thomas al terug, een jongeman begeleidt hem. Samen brengen ze zijn bagage aan boord maar ook een tas met levensmiddelen. De jongeman stelt zich voor als Johan en een neef van Thomas. Ze geven elkaar een hand en Johan gaat weer terug naar huis.

Zelf ga ik verder met mijn werk, van 1 van de generatoren die aan een aandrijfdiesel vast zit, zijn de filters vol stof. Ik maak deze schoon en als ik daarmee klaar ben ga ik naar boven. Trek mijn overal uit, maar ook mijn werkschoenen en kom in mijn jeans op sokken in een t-shirt de kamer binnen. Uit de keuken hoor ik Thomas bezig en hij roept "Youri wil jij een biertje?" Als ik bevestigend antwoord, komt hij even later met een biertje en een glas in zijn hand binnen.

Hij zegt dan "het eten zal tegen 6 uur klaar zijn" en geeft me het biertje. Ik ga op de bank zitten en drink in alle rust mijn biertje. Thomas dekt tafel, zo te zien heeft hij zijn draai in de keuken al gevonden. Dan roept hij me en schenkt voor mij nog een biertje in en zelf drinkt hij een cola. Na het eten loop ik naar dek, zie dat ruim 2 al bijna vol is en ruim 1 ook al bijna. Er is hard gewerkt. Ik begin ruim 2 vanaf de achterkant dicht te maken, en tegen de tijd dat ik bij de trechter ben, wordt deze net weggereden. De trechter op ruim 1 wordt ook weggereden, ik kijk snel op de laadmeters en zie dat het schip mooi recht ligt. Thomas helpt met ruim 1 te sluiten en tegen 8 uur is alles dicht. Ik krijg de papieren en de info dat ik voor 8 uur de volgende morgen de kade moet verlaten voor een ander schip.

Terug in de woonkamer geef ik aan dat ik me snel ga douchen en me klaar maak voor de avond. Ik trek een joggingbroek en een schoon t-shirt aan. Thomas heeft zijn spullen in zijn slaapkamer neer gelegd. Hij kon kiezen, of alleen in het vooronder, wat een kleine woning is, of bij mij achter. Hij koos voor achter. Hij stapt nu snel onder de douche, als hij met een handoekje om terug loopt naar zijn kamer, fluit ik een beetje. Gekleed in een trainingsbroek en een t-shirt komt hij bij me op de bank een beetje tv kijken. Ik merk dat hij dichterbij komt, bijna tegen me aanzitten. Als we koffie gedronken hebben, ruimt hij alles op en vraagt of ik nog wat wil. Hij schenkt voor ons beide een biertje in en komt dan weer bij me zitten. Ik heb al een tijdje geen sex meer gehad, vindt de warmte die hij uitstraalt wel lekker, hij ruikt ook lekker. Ik leg een hand op zijn bovenbeen, welke hij niet wegdrukt. ik begin zachtjes met mijn vingers te wrijven en kom op die manier in zijn kruis terecht. voel nu duidelijk dat hij een heerlijke erectie heeft. Hij legt nu ook zijn hand bij mij in mijn kruis en voelt mijn half stijve lul. Ik druk zijn trainingbroek omlaag en zie een kleine strakke witte slip. Wrijf nu over zijn slip en daar waar zijn eikel zit wordt het al aardig vochtig. Ik probeer met mijn hand in zijn slip te komen, maar die zit erg strak. Hij staat op en trekt snel al zijn kleren uit en komt dan naakt bij me zitten. Zijn geile erectie, met op zijn eikel lekker voorvocht is nu heerlijk zichtbaar. Een 18 cm lange dunne rechte lul heeft hij, met een niet al te grote maar mooie eikel. Ik buig voorover en lik aan zijn eikel, lik het voorvocht af. Dan neem ik alleen zijn eikel in mijn mond en zuig zijn voorvocht er uit. Hij kreunt en al gauw hoor ik hem zeggen, Ôk kom, Youri ik kom". Ik zuig nu nog harder en even later spuit hij 4 ferme stralen zijn sperma achter in mijn keel. Ik slik bijna alles door en geef hem dan een tongzoen. Zo proeft hij zijn eigen sperma. Hij doet nu mijn joggingbroek omlaag en mijn erectie komt direct te voorschijn, daar ik geen boxer aan heb. Hij begint mij nu deep troath te pijpen, zuigt als het ware mijn eikel achter in zijn keel. Al heel gauw voel ik het bij me komen en even later spuit ik alles bij hem in zijn keel. We tongen nog een tijdje, maar dan geef ik aan dat we moeten gaan slapen daar we de volgende dag vroeg op moeten.

Ik loop naakt naar de badkamer, poets mijn tanden en ga naar mijn slaapkamer. Hij gaat in zijn eigen kamertje slapen.

De volgende morgen word ik om 6 uur door Thomas gewekt met een zoen en hij verteld dat er koffie klaar is. Snel kleed ik me aan en ga bij hem in de keuken koffie drinken, ik vertel hem dat we meteen gaan varen en bij Dordrecht aanmeren, dan moet hij boodschappen doen terwijl ik het schip bunker. We moeten dieselolie, smeerolie en water hebben en de vuilwatertank moet geleegd worden en de vuilnis wordt ook opgehaald.

Met een gang van 10 km per uur vaar ik stroom op naar Dordrecht. In de industriehaven is een plaats voor mij gereserveerd bij de bunkerstation en van daar is het 5 minuten lopen naar de supermarkt. Thomas neemt 2 trolley's mee en gaat met een boodschappenbriefje en een bankpas naar de supermarkt.

In de tussentijd bunker ik 20 ton dieselolie en 5 ton drinkwater. Mijn vuilwatertank wordt leeggezogen en de vuile bilgewater met olie wordt ook uit de opslagtank gehaald. Dan wordt ook nog de septietank geleegd en weer voorzien van verse chemicaliŽn.

Als alles gedaan is, komt Thomas er net aan met de twee trolley's achter zich. Ik help hem om het aan boord te krijgen en dan gaat hij naar voren om weer los te maken. Eenmaal op de weg naar Duitsland, gaat hij alles opruimen. Dan komt hij het stuurhuis in en schenkt verse koffie in voor ons beide. Samen drinken we onze koffie terwijl ik het schip stuur.

We spreken met elkaar wat er gedaan moet worden en dat ik wil proberen tot Arnhem te varen, om daar aan te meren voor de nacht. Doordat we maar met zijn 2e zijn, zullen we samen af en toe best lange dagen maken. Ik ben het wel gewend, maar ik weet niet hoe Thomas dit ziet.

Als we even na 19 uur aanmeren net buiten het centrum van Arnhem, dekt Thomas de tafel en we eten samen. Na het eten drinken we koffie en gaan dan nog wat tv kijken. Vanavond gebeurt er verder niets.

De volgende morgen loopt bij mij de wekker alweer vroeg af, zo gauw mogelijk, voor het licht wordt, wil ik varen. Ik stap snel onder de douche en als ik in de keuken kom, is er nog geen spoor van Thomas. Snel zet ik koffie, loop naar voren waar ik de trossen los gooi. Ik start beide motoren en gooi dan achter los. Met behulp van de boegschroef en een motor achter, kom ik met behulp van de stroming makkelijk van de kant en een paar minuten later gooi ik beide motoren op volle kracht vooruit.

Genietend van de rust op het water en mijn koffie varen we richting de Duitse grens. De douande een beetje kennende vinden zij het prettig als ze gewaarschuwd worden als er wat veranderd is met bemanning of lading.

Thomas brengt om 7 uur mijn brood met melk in het stuurhuis, verontschuldigt zich wel 10 x dat hij de wekker niet gehoord heeft en dat ik nu alles alleen heb moeten doen.

Als we bij Emmerich de grens over gaan, heeft de douane kort gevraagd of alles in orde was en wenste ons een goede reis. We volgen een aantal dagen de Rijn en op Zaterdagmorgen maken we in Frankfort vast bij het graan overslagbedrijf in de haven.

Samen gaan we de auto van het achterdek afhalen en zoeken in de buurt naar een supermarkt voor onze boodschappen. Als we dit gedaan hebben en de auto staat weer op dek, gaan we thee drinken. Thomas gaat tegen over me zitten aan de keukentafel. "Youri, mag ik je wat vragen" begint hij het gesprek. "Tuurlijk, vragen staat vrij".

Hij begint dan "Ik vraag me af hoe tevreden je bent met mij, ik weet wel dat het pas 1 week geleden is dat ik aan boord kwam, maar ik hoop dat ik het goed doe". Hij kijkt me met een beetje waterige ogen aan. "Thomas, als ik wat te mopperen zou hebben dan had je het allang gehoord, je doet je werk goed, je kookt lekker, alles ziet er gewoon lekker schoon uit, dus ik ben eigenlijk best wel tevreden, maar ik heb je 3 maanden de tijd gegeven om aan alles hier aan boord te wennen". "Thomas doordat we maar met zijn 2e zijn is het soms hard werken voor je wat je misschien niet gewend bent, maar ik ben hier mee opgegroeid, dus voor mij is het een normaal iets, als er ook wat is dan moet je het altijd zeggen, anders wordt je ziek van ellende, ik hoop alleen dat je de trips die we maken wel steeds af maakt en mocht je het schip willen verlaten, dat je me dat wel op tijd zegt, want dan kan ik een ander zoeken". Verschrikt kijkt hij me aan, "dacht je dan dat ik weg wou?, maar dat wil ik helemaal niet, ik heb het naar me zin, ik heb eindelijk iemand die zonder een grauw of een snauw, of zelfs een pak rammel tegen me praat en lief is tegen me, iets wat ik helemaal niet gewend ben geweest". Dit zegt hij met tranen in zijn ogen. Ik sta op en ga naast hem aan tafel zitten, sla mijn arm om hem heen en troost hem, maar hij begint nu pas echt te huilen, met lange uithalen huilt hij, legt zijn hoofd op mijn schouder en klemt zich aan me vast. Na een tijdje, wordt hij rustiger, ik geef hem wat te drinken en dan pak ik zijn hand en neem hem mee naar de bank, waar we samen op gaan zitten. Ik sla mijn arm om hem heen en trek hem naar me toe. Met mijn andere hand streel ik zijn bovenbeen. Hij draait zich meer naar me toe en begint met zijn hand onder mijn t-shirt over mijn buik en borst haar te wrijven. Ik wrijf daar in tegen over zijn rug, druk ook zijn t-shirt omhoog en raak zijn huid aan, over zijn ruggegraat ga ik omlaag. Ik voel hem kippevel krijgen en hij zucht van genoegen.

Dan ga ik met mijn hand naar voren en probeer zijn riem van zijn jeans los te maken, wat natuurlijk met 1 hand niet lukt. Dan staat hij op, trekt zijn t-shirt uit, maar ook direct zijn jeans, hij trekt bij mij ook mijn t-shirt over mijn hoofd en even later zitten we beide alleen nog maar in onze boxers op de bank. Hij begint heerlijk te knuffelen en te vrijen. Kruipt dan voor me op de grond, drukt mijn boxer omlaag en likt aan mijn lul, eerst van onder een beetje maar gaat steeds verder omhoog, tot hij mijn eikel in zijn mond doet en op deze gaat zuigen. Hij zuigt al mijn voorvocht uit me en dat vloeit op moment rijkelijk. Ik buig me over hem heen en masseer zijn onderrug en ook zijn billen. Hij komt omhoog zodat ik in zijn bilnaad wrijven kan met 2 vingers. Dan sta ik op pak hem in mijn armen en til hem op. Draag hem naar mijn slaapkamer en leg hem op mijn bed. Nu ga ik hem aaien en kussen, vanaf zijn voorhoofd via zijn ogen en neus naar zijn mond. Een heerlijke lange tongzoen begint. Terwijl mijn handen over zijn lichaam aaien en wrijven, dan ga ik verder omlaag, zuig aan zijn tepels, lik zijn navel en via zijn schaamhaar kom ik bij zijn lul. Deze lik ik van boven naar beneden, lik zijn voorvocht weg en neem zijn lul in mijn mond. Zuig op zijn eikel, proef nu nog beter zijn voorvocht. Dan druk ik zijn benen uit elkaar en ga verder omlaag, neem een bal in mijn mond, zuig er op, dan de andere. Thomas kreunt. Dan druk ik zijn knieŽn naast zijn borst en zie nu zijn anus open en bloot voor me. Ik begin te rimmen, oh wat smaakt deze gozer lekker. Met mijn puntje van mijn tong probeer ik goed naar binnen te komen. Thomas kreunt en steunt. Dan stop ik 1 vinger in zijn mond, als deze goed nat gesabbelt is druk ik deze bij hem naar binnen. Het gaat er soepel in, terwijl ik hem vinger, lik ik zijn lul en eikel. Dan laat ik hem 2 vingers nat maken en die druk ik bij hem naar binnen. Dan als hij begint te vragen van "Youri neuk me, neuk me nu, ik verlang er naar". Pak ik glijmiddel naast het bed, smeer zijn anus in maar ook mijn lul en druk deze dan voorzichtig tegen zijn anus en heel langzaam dring ik bij hem naar binnen. Aan zijn gezicht zie ik dat het wel wat pijn doet, stop dan ook en wacht tot hij weer aangeeft dat ik verder kan gaan, tot ik helemaal in hem zit. Hou zijn benen naast zijn hoofd en begin hem nu met langzame halen te neuken, een heerlijk gevoel komt over me. Dan voer ik het tempo op en als ik voel dat het bij mij bijna komt voel ik aan knijpen van zijn sluitspier dat hij ook komt en even later spuiten we beide onze sperma, ik met 5 stralen in zijn kontje en hij met 6 stralen op zijn buik, borst en gezicht.

Ik blijf zo op hem liggen en als ik uit hem floep, val ik naast hem neer. Even blijven we zo, dan komt Thomas in beweging, wrijft zijn met sperma bespoten borst over de mijne. gaat langzaam omlaag en neemt mijn lul in zijn mond, likt al het sperma er vanaf. Hierdoor wordt hij weer stijf. Thomas gaat hem nu pijpen, Dan kruipt hij tussen mijn benen en drukt deze omhoog, begint mijn anus te likken en met een natte vinger komt hij heel langzaam bij me naar binnen. Al gauw is de 2e en 3e vinger erbij. Nu smeert hij alles in met een dun laagje glijmiddel en drukt zijn pik stevig tegen mijn sterretje. Langzaam voel ik dat hij naar binnen komt, gelukkig heeft hij niet zo'n dikke lul. als zijn eikel eenmaal voorbij mijn sluitspier is glijdt het zo naar binnen. Thomas neukt me nu met heerlijke lange diepe halen. Ik voel iedere keer het stootje tegen mijn prostaat, wat me super geil maakt. Als ik merk dat hij gaat komen, trek ik aan mijn lul naar mijn hoogte punt en dan spuiten we samen onze lading, Thomas diep in me en op mijn borst en deels gezicht. Thomas likt mijn gezicht schoon en kust me heerlijk, ik proef mijn eigen sperma. Dan liggen we een tijdje zo naast elkaar op bed. Thomas staat op, trekt me overeind naar de douche en samen stappen we onder de douche.

Dan in ons blootje gaan we de zitkamer in en schenken voor ons beide een biertje in.

We zitten heerlijk tegen elkaar dat biertje te drinken. Tegen 17 uur staat Thomas op, gooit me een schone boxer toe en begint met het avond eten.

We eten samen en s'avonds drinken we lekker een biertje en kruipen om 11 uur samen in mijn bed, waar we heerlijk vrijend in slaap vallen.

Klik hier voor het volgende deel uit deze serie: Op De Binnenvaart - 2

Zoek naar meer verhalen van Onstofix...
Heb jij een schrijvers profiel? Log dan in om dit verhaal aan jouw favorieten toe te voegen!
Schrijf Een Reactie
Lees Reacties (10)
DE 15 NIEUWSTE "Homo" VERHALEN
:: Zwart - 4Door: Kevin-K
Gelezen: 2911x
Reacties: 10
Lengte: Lang
Tags: Eikel, Pijpen, Zaad
20-03
9.1
:: DaniŽl En Zijn Vrienden - 10Door: MarcoMaanzaad
Gelezen: 2268x
Reacties: 2
Lengte: Lang
Tags: Pijpen, Anaal, Eerste Keer
19-03
8.9
:: Even De Hond... - 2Door: Jean
Gelezen: 4206x
Reacties: 3
Lengte: Gemiddeld
Tags:
19-03
8.2
:: De Zes Van Klas 6a - 63Door: Jaakske
Gelezen: 1307x
Reacties: 2
Lengte: Lang
Tags: Homo, Jongeren
19-03
9.2
:: Boyjim - 3Door: BoyJim
Gelezen: 4121x
Reacties: 2
Lengte: Lang
Tags: Daddy
18-03
8.6
:: Jongens Hormonen - 52Door: Jaakske
Gelezen: 2360x
Reacties: 4
Lengte: Lang
Tags: Homo, Jongeren
15-03
8.5
:: Een Paydate Met ElgarDoor: Nico
Gelezen: 5577x
Reacties: 3
Lengte: Gemiddeld
Tags: Neuken, Pijpen, Trekken, Zoenen
14-03
8.7
:: De Leukste LeerlingDoor: Erik42
Gelezen: 8727x
Reacties: 6
Lengte: Gemiddeld
Tags:
14-03
8.7
:: Even De Hond... - 1Door: Jean
Gelezen: 9073x
Reacties: 7
Lengte: Lang
Tags:
14-03
8.4
:: Zwart - 3Door: Kevin-K
Gelezen: 5302x
Reacties: 5
Lengte: Lang
Tags: Pijpen, Sperma, Homo, Video, Gamen
14-03
9.0
:: DaniŽl En Zijn Vrienden - 9Door: MarcoMaanzaad
Gelezen: 2049x
Reacties: 0
Lengte: Lang
Tags: Pijpen, Rimmen, Neuken, Trio
14-03
8.7
:: DaniŽl En Zijn Vrienden - 8Door: MarcoMaanzaad
Gelezen: 3093x
Reacties: 1
Lengte: Gemiddeld
Tags: Pijpen, Rimmen, Neuken, Trio
14-03
8.6
:: Bijbaantje - 4Door: Niels
Gelezen: 5237x
Reacties: 1
Lengte: Gemiddeld
Tags: Extreem, Gangbang
12-03
8.3
:: De Kickboxer - 14Door: Jordy20
Gelezen: 3175x
Reacties: 8
Lengte: Lang
Tags: Homo
12-03
8.8
:: De Zes Van Klas 6a - 62Door: Jaakske
Gelezen: 1989x
Reacties: 3
Lengte: Lang
Tags: Homo, Jongeren
12-03
8.6
GA OOK LEKKER STIEKEM EN ANONIEM SEX CHATTEN!
Algemene Voorwaarden -  Contact -  FAQ -  Inloggen -  RSS Feeds -  Webmasters
Opwindend.Net Mobiel -  Opwindend.Net Twitter -  Opwindend.Net Webshop

Copyright 2000 - 2019 Opwindend.Net